Adana'da açık öğretim lisesi sınavından çıktından sonra kaybolan 18 yaşındaki İbrahim Yaylacı'dan 9 gündür haber alınamıyor.
Yumurtalık ilçesi Kuzupınarı Hacı Müminler köyünde oturan Hüseyin Yaylacı (41), 18 yaşındaki oğlu İbrahim'i Kuran öğrenmesi için yatılı olarak Adana merkezdeki Şakirpaşa Mahallesi Kuran kursuna gönderdi. Yaylacı, aynı zamanda açık öğretim lisesine kayıt yaptırdı. Lise 12'inci sınıfa giden Yaylacı, 20 Ocak'ta sınavlara girdikten sonra kayıplara karıştı. Sınava gireceği için de cep telefonunu yurtta kalan bir arkadaşına bırakan Yaylacı'nın yurda dönmemesi üzerine babası Hüseyin'e haber verildi.
Oğlundan haber alamayan baba Hüseyin Yaylacı, Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Baba Yaylacı, bastırdığı el ilanlarını da kentin işlek caddelerindeki duvarlara ve toplu taşım araçlarına asarak vatandaşlardan yardım istedi. 9 gündür oğlundan haber bekleyen baba Yaylacı, "Sınava girip çıktığını okuldaki güvenlik kamerasından saptadık. Ancak, daha sonra ne oldu bilinmiyor. Oğlum 4 yıldır Kuran kursuna gidip geliyor. Kötü bir alışkanlığı yoktu, içe kapanık biriydi. Başına kötü bir şey gelmesinden korkuyorum. Eğer oğlumu gören varsa insanlık adına yerini bize ya da '155' polise bildirsin" dedi.
(FKE-AKL-AŞ-Y)

28.01.2013 10:01:52 TSI

Editör: Wan Haber