Antalya'nın Demre ilçesinde yaşanan sel felaketinin yaraları sarılırken, selden 414 ailenin etkilendiği ve 1294 dönüm tarımsal arazinin hasar gördüğü belirtildi.
Sel felaketinin ardından AK Parti ve CHP'liler bölgede incelemelerde bulundu. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Rıza Sümer ve Yönetim Kurulu, CHP İl Başkanı Devrim Kök ve Yönetim Kurulu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İl Genel Meclis üyeleri, DSİ ve Karayolları Şube Müdürleri, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri Demre'ye geldi.
AKP heyetini Demre İlçe Başkanı Bayram Arıcı karşılarken; CHP İl Başkanı ve beraberindeki heyet ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a ise Demre İlçe Başkanı Zühra Doğan eşlik etti. İki heyet de farklı güzergahlarda mağdur vatandaşları dinledi, su taşkını yaşanan yol, ev ve tarımsal arazilerde incelemelerde bulundu. Beraberindeki teknik heyetten bilgiler alan iktidar ve muhalefet partilerinin temsilcileri, muhtarlardan ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesini istedi.

DEMRE'YE İLK YARDIM ELİ ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN
Antalya Büyükşehir Başkanı Mustafa Akaydın, CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, CHP Demre İlçe Başkanı Zühra Doğan incelemelerden sonra Köşkerler Köyü Muhtarı İdris Güzeloğlu ile birlikte yaptığı açıklamada özellikle evlerine su basan vatandaşlara eşya yardımı yapılması için çalışma yapılmasını isteyerek şöyle konuştu:
"Oldukça çok tarımsal, bir miktar konutta hasar olduğunu öğrendik. Değerli Başkanımız Devrim Kök, İlçe Başkanımız Zühra Doğan ve belediye çalışanlarımızla beraber olayları yerinde tespit edelim, hemşehrilerimizin nabzını tutalım, onlara geçmiş olsun dileyelim, en azından acılarını paylaşalım diye geldik, gerçekten üzücü. Zaman zaman Antalya da böyle olaylar oluyor. Ara sıra bu Demre'ye de isabet ediyor. Tüm köy halkına Demre halkına geçmiş olsun diliyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak gereken tespitleri yapmak üzere Genel Sekreter Yardımcımız ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanımız burada. Muhtarlıktan gelen mesajlara göre Büyükşehir olanaklarıyla bu güzel köye ne yapılabilirse onu yapmaya hazırız. Geçmiş olsun diliyorum ve can kaybı olmamasını da önemli bir sevindirici haber olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum."
CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök ise, "bu tür afet olaylarında muhalefet iktidar demeden herkes üstüne düşeni yapmalı" diyerek, "yaraların sarılması adına Başkanımız 'Büyükşehir Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız' dedi, biz de parti olarak ne gerekiyorsa üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim" şeklinde konuştu.

DEMRE BELEDİYE BAŞKANI TOPÇU: "DEVLET VERGİ ALMAYI BİLİYOR, ALDIĞI VERGİYİ BURAYA HARCAMAYI BİLMİYOR"
Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ise, "Malum gördüğünüz gibi vatandaşlarımız bu sıkıntıyı yirmi yıldır çekiyor. Yirmi yıldır devlet şuraya gelir gider ama hiçbir şey yapmaz. Yapmadılar da. Her sene 100 metre bir yer yapsalardı şimdi bu köyün sıkıntısı kalmazdı. Vatandaş her yıl aynı mağduriyeti yaşıyor. Vergi almasını biliyorlar ama aldıkları vergiyi köye harcamasını bilmiyorlar. Vatandaş mağdur. Kilit parke taşları yapsınlar ama vatandaşın ekmek kapısını da, oraların da arızasını gidermeleri gerekiyor. İlk öncelikli olarak bu kanalların bu yağmur sularının bu sıkıntılarından devletimizin gidermesi gerekiyor. Bunun için bu konuda devletimize burada sesleniyoruz. Demremize ve köyümüze en kısa zamanda sahip çıkmalarını temenni ediyoruz" dedi.
Daha önce geleceği açıklanan Antalya AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse rahatsızlığı yüzünden gelemezken, yerine İl Başkan Yardımcıları Rıza Sümer ve Av.Rıza Durmuş ile İl Yönetimi Kurulu üyesi Zihni Kilit'in yanı sıra AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanı Mahir Boztepe geldi.

SELİN BİLANÇOSU: 414 AİLE ETKİLENDİ, 1294 DÖNÜM ARAZİ HASAR GÖRDÜ
Demre'nin çeşitli sel alan bölgelerinde incelemelerde bulunan heyet Köşkerler Köyü Muhtarlığında Muhtar İdris Güzeloğlu'na konuk oldu. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Ayşe Çakırçelik, İlçe Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Şahin, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Günay, İlçe Özel İdare Müdürü Bilal Yiğit, DSİ 133. Şube Müdürü Adem Özdemir, Karayaolları 13. Şube Şefi İsa Cabbar, Gürses Köyü Muhtarı Ramazan Sert, Karabucak Köyü Muhtarı Cengiz İkiz, Demre Ziraat Odası Başkanı Musa Sarıca, Demre Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özen, Köşkerler Sulama Kooperatif Başkanı Nadir Gümrü'nün de eşlik ettiği incelemelerde Demre'nin bir daha sel felaketi ile karşılaşmaması için alınacak tedbirler ve ihtiyaç sahiplerine yapılacak yardımlar ele alındı.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Şahin'den edinilen bilgiye göre, Köşkerler Köyünden 260 aile 881 dönüm, Alakent Mahallesinden 92 aile 216 dönüm, Karabucak Köyü 52 aile 170 dönüm, Gürses köyü 10 aile 27 dönüm olmak üzere, toplam 414 aile selden etkilendi 1294 dönüm tarım arazisi zarar gördü.
(MÖB-YHY-Y)

24.01.2013 20:45:29 TSI

Editör: Wan Haber