Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan 12 Eylül 1980 darbesi ile alakalı bir yazılı açıklama yaptı. Demokratikleşme sürecinin mimarının AK Parti olduğunu belirten Aslan, 12 Eylül darbesini unutmadıklarını söyledi. Aslan yaptığını açıklamada: "34. Yılını geride bıraktığımız bir kabus olarak anılan 12 Eylül 1980 darbesi, Ülkemizde 1 milyon 683 bin insanın fişlendiği, siyasi partilerin kapatıldığı, TBMM'nin görevlerinin fesh edildiği 7 bin kişinin idam cezasının istendiği bir süreç olarak tarihe karaleke olarak geçmiştir.

Yıllar sonra bile anildiginda yureklerimizi sızlatan 12 EYLÜL 1980 de;
517 kişiye idam cezasının verildiği 50 kişinin asılarak katledildiği ve aslında 1960'da dönemin Başbakanı merhum Adnan Menderes içinde idam cezası ile cezalandırıp, asarak infaz eden zihniyetin devamıdır 12 Eylül!

30 bin kişinin sakıncalı olduğu için işten çıkarıldığı,
14 bin kişinin vatandaşlıktan çıkarıldığı,
30 bin kişi siyasi mülteci olarak yurtdışına çıkmak zorunda bırakıldığı,
3.854 Öğretmenin ve 47 Hakimin görevlerine son verildiği,
Ceza evlerinde kuşkulu 299 yurttaşlarımızın hayatını kaybettiği ve anlatılacak çok olayın yaşandığı kap kara bir lekedir 12 Eylül...

Bunların yanısıra 3 Kasım 2002 de iktidar olan AK Parti hükümetimizin yaptığı bir çok yenilikleri birlikte özellikle Barış ve Demokratikleşme süreci ile militarist ve vesayet altında olan bir Türkiye'yi gerçekten millet iradesinin egemen olduğu Demokratik ve yaşanabilir bir ülke haline getirmiştir.
Yine AK Parti hükümetimiz 12 Eylül 2010 Referandumunda yüzde 58'lik kabul oyuyla hazırladığı anayasa değişikliği paketi ile vesayeti tasfiye etmiştir.

Son olarak Türkiye Cumhuriyeti tarihinden bu güne kadar vesayet son bulduğu 10 Ağustos 2014'de bir ilk olarak halk tarafından kendi Cumhurbaşkanını yüzde 52'lik çoğunlukla seçerek milletin iradesinin üstün ve hakim olduğu Demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti olduğunu açıkça göstermektedir." dedi.

Editör: Wan Haber