İçişleri Bakanı Muammer Güler son yapılan çalışmayla, yabancılarla ilgili vize, ikamet izinleri gibi işlemlerin, 2014 yılında tümüyle Emniyet’ten alıp Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne verileceğini açıkladı. 
 
Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler, sendikalarla, siyasi partilerle ilgili bildirim işlemlerinin emniyet tarafından yürütüldüğünü, bunların vilayetlere bırakılacağını belirterek, “Matbaalarla ilgili ve RTÜK adına basının izlenmesi ile ilgili görevler Emniyet’teydi. Bunların da artık tamamını vilayetlere ya da RTÜK’e bırakıyoruz. Araçlarla ilgili bir trafik muayene belgesi var bir de trafik tescil belgesi var. Bize göre bunların tek bir belgede birleştirilmesi gerekiyor. Bu bir basitleştirme olacak” dedi. 
 
Nüfus cüzdanları değişecek 
Pasaportların İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafından verilmesine ilişkin ön çalışma olduğunu kaydeden Güler, “Artık nüfus kağıtları da değiştiriliyor. Pilot çalışma yapıldı. Üç yılda nüfus cüzdanlarının tamamı değiştirilecek. Emniyet’te yapılan ancak başka kurumlarda da yapılabilecek olan işlemleri, ilgili kurumlara devredeceğiz. Polisin kendine has görevlerine daha fazla vakit ayırmasını sağlayacağız” diye konuştu. 
 
Koruma memurluğu 
Hassas bölgelerin, bina tesislerinin ve kişilerin korunması ile ilgili görevlerin de polis tarafından yapılmasını istemediklerini aktaran Güler, bununla ilgili bir koruma memurluğu tasarısının olduğunu, polisin, jandarmanın doğrudan doğruya kendi alanlarında iş ve işlemlerle ilgileneceklerini söyledi. Güler, “Kendi mevcut kapasitemizin bir anda yüzde 20 artması gibi bir rakamı ifade ediyor” dedi. 
 
Gölcük’teki anne 
Güler, Gölcük’te evde bebeğini yalnız bırakan ve bunun sonucunda bebeği ölen öğretmenle ilgili olarak da, “Bir annenin bunu yapabileceğini düşünemiyorum. Nasıl yalnız bırakmış? Farklı bir şey vardır. 2 aylık çocuk nasıl bırakılır? Çok üzücü bir hadise. İnsanlık dışı bir şey. Annelik duyguları ile bunu hiç bağdaştıramadım. Babasının çocuğu sahiplenemeyişi ayrı bir konudur. Eşinin statüsü itibariyle bizi ilgilendiren bir şey varsa yaparız. Burada sıfatı da artık önemli değil. Bu bir aile faciasıdır” diye konuştu. radikal
Editör: Wan Haber