Pırlantaya olan rağbetin artması nedeni ile Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanlığı tarafından kuyumculara yönelik başlatılan pırlanta kursunun ikincisi açıldı.
Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası, kuyumcuların pırlantayı daha iyi tanımaları ve müşterilerine daha doğru satışlar yapabilmeleri için kurs açtı. İstanbul'dan getirilen özel bir eğitimci tarafından verilen kurslarda başarılı olan kuyumculara diploma verildiği belirtildi. Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı binasında verilen kurslara kuyumcular yoğun ilgi gösterdi. Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul, sektörde ve özellikle Diyarbakır piyasasında pırlantanın vatandaşlar tarafından rağbet görmesi üzerine, bu kursları açma gereği duyduklarını ve bu kurslar neticesinde doğru ve yeterli bilgiye ulaşma adına eğitimlerin güzel olduğunu söyledi. Akkul, "Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası olarak, 2. etap pırlanta kursunu başlattık. Daha önce de yine yaklaşık 30 esnafımıza pırlanta kursu vermiştik. Bu kursun ardından üç ay kadar sonra gelen talep doğrultusunda 3. etap kursumuzu da açmayı planlıyoruz. Sektörde ve özellikle Diyarbakır piyasasında pırlantanın vatandaşlar tarafından rağbet görmesi üzerine, biz kuyumcular olarak pırlanta hakkında yeterli ve doğru bilgiye ulaşmak adına bu eğitimleri alma kararı aldık. Burada pırlantanın satışı ve özellikleri üzerine eğitimler alıyoruz. Çünkü pırlantanın ufak bir hatası yaklaşık bin dolara mal oluyor. Bu zararların önüne geçmek adına bu eğitimler bizim için çok önemli. Eğitimlerimiz iki hafta sürecek. Eğitimlerin ardından kursiyerlerimiz diplomalarını alacaklar ve artık bilinçli bir şekilde pırlanta satışlarını gerçekleştirebilecekler. Daha önce pırlanta satışı ilimizde yok denecek kadar azdı. Ancak özellikle son birkaç yılda büyük bir rağbet olmaya başladı. Bu rağbetin her geçen gün artacağı kanaatindeyiz. Pırlantanın satışını bundan sonra biz kuyumcu dükkanlarımızda gerçekleştireceğiz. Kurslarımız çok verimli geçiyor. Birinci etap kurslarımıza katılan kuyumcu esnaflarımızdan çok olumlu geri bildirimler alıyoruz. Çok memnun kalmışlar" şeklinde konuştu.
Eğitimlerden memnun kaldıklarını dile getiren kuyumcular, pırlanta satışlarının talebe bağlı olarak günden güne arttığını ve 3-5 yıl sonra pırlantanın altınla yarışır duruma geleceğini kaydetti . Esnaf Hasan Tokur, birkaç yıl sonra normal zirkon taşa olan rağbetin azalıp pırlantaya olan rağbetin artacağını aktararak, gözlemlerinin ve müşterinin rağbetinin bu yönde göründüğünü ifade etti. Tokur, "Şimdi olmasa bile bundan bir 3-5 yıl sonra pırlanta artık tamamen altına ile yarışır duruma gelecektir. Bu nedenle de biz bu eğitimlerle şimdiden hazırlıyoruz kendimizi" dedi.
(MY-AKK-Y)

10.02.2013 15:05:35 TSI

Editör: Wan Haber