Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Mustafa Paksoy, yaptıkları girişimler sonucunda bazı firmaların OSB'de santrallere yönelik fabrikalar kuracağını söyledi.
Paksoy, bir taraftan Elbistan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) açılması için çalışmalar yaptıklarını, bir taraftan da ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan OSB'ye yatırımlar yapılması için çaba sarf ettiklerini söyledi.
Özellikle sanayinin gelişmesi için çeşitli araştırmalar yaptıklarını belirten Paksoy, bölgeye 4 tane daha yeni santraller yapılacağına dikkat çekerek, bu santrallere yönelik Elbistan OSB'de fabrikalar kurulması amacıyla yapmış oldukları araştırmalarda bazı firmalarla irtibata geçtiklerini söyledi.
Yaptıkları görüşmelerin ardından bazı firmaların Elbistan OSB'de yatırım yapmaya sıcak baktığını belirten Paksoy, "Termik santrallere verilen bantlarla ilgili geçenlerde bir araştırma yaptık. Santrallere bant temin eden Özer Bant'ın buradaki temsilcileriyle de iletişime geçtik. Çünkü burada 4 tane daha santral kurulacak. 4 santral kurulunca santrallerin bant sistemlerini burada üretmek istiyoruz. Bu kapsamda da ilk olarak Özer Bant ile irtibata geçildi. Özer Bant, yatırım çağrımızı olumlu karşıladı. Çünkü bunun hammaddesi dışarıdan geliyor. İthalat olduğu için İzmir'e geliyor, İzmir'den de Afyon'a gidiyor. Biz de aradaki nakliyeyi kaldırmak için görüşmeler yaptık ve olumlu cevap aldık. İnşallah Özer Bant parselasyondan sonra OSB'den yer alacaklarını ve burada imalat yapabileceklerini söylediler. Yani Özer Bant'ın Elbistan'a yatırım yapması yüzde 70 oranında kesinleşti. Diğer döküm hususunda olsun, rulman hususunda olsun buradaki termik santrallere hitap edebilecek bazı görüşmelerimiz var. İnşallah bu fabrikalar kurulacak" dedi.
(OZR-AKL-Y)

02.02.2013 13:57:53 TSI

Editör: Wan Haber