Van Özel İstanbul Hastanesi'nde Onkoloji (Kanser Hastalığı) bölümü hizmete girerken, hastalara gün boyu müzik dinletiliyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Özel İstanbul Hastanesi Onkoloji Uzmanı Dr. Doğan Koca, Van ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde daha önce hiçbir özel hastanede onkoloji servisinin olmadığına dikkat çekerek, bu hizmeti Van'da sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Doğu Anadolu Bölgesi'nde çok görülen kanserin tedavisi konusunda ilk özel hastane olduklarını ifade eden Koca, "Amacımız, hem kanser hastalarına el uzatmak, onların sorunlarını çözmek, hem de olabildiğince hastalarımızı modern şartlarda tedavi etmektir" dedi.

Onkoloji servisinin diğer hastanelerde daha çok alt katlarda ya da zemin katlarda, havasız ve güneşsiz bir yerde yapıldığını dile getiren Koca, "Hastalarımıza olabildiğince iyi hizmet verebilmek amacıyla, onkoloji bölümünde farklı uygulamalar yaptık. Sürekli güneş gören havadar bir yerde kurduğumuz onkoloji servisimizde hastalarımızın konforlu düşünülerek her bir bölmenin arasına perde takılarak masajlı koltuklar bırakıldı. Yine onkoloji servisimizin duvarları tablolarla süslenerek, kapılarına diğer hastanelerin tersine numara yerine çiçek isimleri verilerek bir farklılık yaratıldı. Bu şekilde hem hastaların bize karşı olan güvenini arttıracak hem de daha sempatik bir ortam oluşacaktır. Yine onkoloji servisimizde gün boyu müzik çalınarak hastaların daha güzel vakit geçirmeleri sağlanılmıştır. Eğer siz insanlara farklı davranıp, onlara farklı olduğunuzu gösterirseniz, insanlar da bunun farkına varacak ve onlarda size farklı davranacaktır" ifadelerini kullandı.

Özel İstanbul Hastanesi'nde tedavi gören hastalar ise onkoloji servisinin her anlamda çok güzel olduğunu belirttiler. Daha önce İstanbul'da gittiği bazı hastanelerin doktorlarının kendilerini kabul etmediğini belirten Abdullah Güleş, "Orada bize Dr. Doğan ordayken bize neden geldiniz? diye sordular. Herkes onun çok iyi bir doktor olduğunu söyledi. Bizde bu nedenle buraya geldik. Şu anda gayet iyiyim. Dr. Doğan Koca'ya teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
(ATL-Yİ-Y)

26.01.2013 10:29:34 TSI

Editör: Wan Haber