Osmaniye Belediyesi, ambalaj atıklarının değerlendirilmesi amacı ile mahallelere Ambalaj Atık Kumbaraları yerleştiriyor. Bu çalışma ile kağıt, metal, plastik atıklarının ayrı ayrı bölümlerde birikimi sağlanacak.
İlk aşamada pilot mahalle olarak seçilen Yedi Ocak, Adnan Menderes ve Fakıuşağı mahallelerinde çalışmalara başlandığını bildiren Belediye Başkanı Kadir Kara, "Konutların yoğun olduğu ve ambalaj atıklarının fazla üretildiği yerler belirlenerek, bu noktalara geri kazanım kumbaraları yerleştirildi. 2013 yılı sonuna kadar Osmaniye'nin tamamına geri dönüşüm kumbaralarını yerleştirileceğiz" dedi.
Amaçlarının ambalaj atıklarını ayrı değerlendirmek olduğunu ifade eden Başkan Kadir Kara, "Osmaniye sınırları içerisinde tüketim sonucu oluşacak kağıt, karton, plastik, cam, metal gibi ambalaj atıklarının kaynağında yani evlerde, iş yerlerinde, okullarda, hastanelerde, satış noktalarında ambalaj atığı oluşturan noktalarda diğer atıklardan ayrı olarak toplanması sağlanacaktır. Ayrı toplanan bu atıklar, ambalaj atıkları kontrolü yönetmeliğine göre uygun olarak tasarlanmış iç mekan kutusu, kumbara, kafes ve poşetlerde biriktirilecektir. Bu bağlamda Osmaniye Belediyesi sınırları içerisinde ambalaj atıklarının ayrı toplanması, taşınması ve ayrıştırılmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştır" şeklinde konuştu.
(ACK-Y)

08.02.2013 11:59:28 TSI

Editör: Wan Haber