Aliağa Belediyesi'nin, 2012-2013 eğitim öğretim yılı başında kent merkezi ve Helvacı'da ücretsiz hizmete sunduğu Aliağa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (ALBEM), gelecek yıl için öğrenci seçme sınavı yaptı. İlçe genelinde eğitim öğretim gören 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan sınavlara, yaklaşık bin öğrenci katıldı.
Aliağa Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi arasında imzalanan protokol ile hayata geçen ve öncelikle kentte yaşayan dar gelirli ailelerin başarılı öğrencileri için hizmet vermesi amaçlanan ALBEM'in seçme sınavına yaklaşık bin öğrenci katıldı. Aliağa kent merkezi, Helvacı, Şakran ve köylerdeki öğrencilerin katıldığı, cumartesi ve pazar günü gerçekleşen sınavlar 8 ayrı oturumda gerçekleşti. Sınava giren öğrenciler 2013-2014 öğretim yılı için ön kayıt hakkı kazanacak. Sınavda başarılı olan dar gelirli ailelerin öğrencileri ALBEM'de ücretsiz eğitim alacak.
Öğrencilerine eğitimde fırsat eşitliği getiren ALBEM'den bu dönem yaklaşık 500 öğrenci faydalanıyor. İlköğretim 2. kademe öğrencilerine; SBS'ye hazırlık ve 5-6-7. Sınıflara destek ayrıca lise öğrencilerine YGS ve LYS'ye hazırlık ve 9-10-11. sınıflara destek eğitimi veriliyor. 15 dersliği bulunan, 15 öğretmenin görev aldığı ALBEM pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü hizmet veriyor. Helvacı'daki eğitim merkezinde ise 7. ve 8. sınıf öğrencilerine; Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi ve İngilizce kursları verilerek öğrencilerin sınavlara hazırlanması sağlanıyor.
(HE-ERG-Y)

14.01.2013 12:01:13 TSI

Editör: Wan Haber