İzmir Süper Amatör Lig B Grubu 18. hafta mücadelesinde lider Ödemiş Belediyespor, konuğu İşçievlerispor'u 4-1 yendi.
Yağışın da etkisiyle lider Ödemiş'in boş tribünler önünde yalnız kaldığı karşılaşmada 3 puanı getiren goller, Erçin (2), Umur ve Ömer'den geldi. BAY geçtiği haftanın ardından sahaya inen Ödemiş, İşçievleri'ne şans tanımadı.
İzmir Süper Amatör Ligi'nde büyük mücadelenin yaşandığı A ve B gruplarında ilk üç sıra da yavaş yavaş netleşmeye başladı. A grubunda dördüncü sıradaki rakibine 16 puan fark yapan Foça Belediyespor bitime 4 hafta kala ilk üçteki yerini garantilerken, B grubunda dördüncü ile arasında 9 puan fark bulunan Ödemiş Belediyespor da ilk üçte yer almayı bu hafta kazanırsa matematiksel olarak garantileyecek.
A grubunda 42 puanla mağlubiyet yüzü görmeden liderliğini sürdüren Foça Belediyespor, play-off grubunu geçtiğimiz hafta garantiledi. Takipçisi Yeni Bornovaspor da 34 puanla yerini büyük ölçüde netleştirdi. A grubunda üçüncü bileti kapmak için ise Çandarlı Belediye 28 puan, Ayküsan Ülkü ve Yeni Çamdibi 26'şar puan, Kemalpaşaspor da 24 puanla büyük yarış içine girdi. Ayküsan Ülkü, Yeni Çamdibi ve Kemalpaşa'nın maç fazlalarının bulunması Çandarlı'nın bir adım önde olmasını sağlıyor.
B grubunda ilk sırayı 38 puanla alan Ödemiş Belediyespor'u, 37 puanla Narlıdere izliyor, bu ikiliyi 33 puanla geriden takip eden Konak Belediyespor, dördüncü sıradaki Güzelbahçe ile arasında bulunan 4 puanlık fark nedeniyle rahat. Son 4 haftaya girilen grupta Ödemiş bu hafta da kazanırsa ilk üç içerisindeki yerini matematiksel olarak garantileyecek. Grupta şampiyonluk düğümü ise son dört haftada çözülecek. Kalan dört maç öncesi Ödemiş, Narlıdere ve Konak'ın şampiyonluk şansı bulunuyor.
A ve B gruplarından gelecek ilk üç takımın mücadele edeceği play-off grubu öncesi, A grubunda Foça Belediyespor, B grubunda da Ödemiş Belediyespor performanslarıyla rakiplerine gözdağı veriyor.
(AG-ERG-Y)

12.02.2013 09:06:02 TSI

Editör: Wan Haber