Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yılı olan 2023 yılına kadar Niksar'a yılda bir milyon turist hedefine mutlaka varacaklarını söyledi.
Tokat'ın Niksar ilçesinde turizm çalışmaları ile dikkat çenen Belediye Başkanı Duran Yadigar, turizme ivme kazandırdı. Niksar'da turizm alt yapısında mesafe kat eden Başkan Yadigar, ilçede butik otelciliği ve yayla evlerini devre mülk yöntemi ile turizme kazandırmayı arzu ettiklerini söyledi. Özel sektörü Niksar'da yatak ve yemek kapasitesini artırmaya yönelik yatırıma davet eden Başkan Yadigar, "Gittiğimiz tüm fuarlarda ilgi görüyoruz. Niksar Türkiye'deki diğer şehirlerle turizm alanında yarışacak noktada. Bizim rakiplerimiz artık illerdir. Çünkü biz tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri itibariyle illerin düzeyindeyiz. Fuar çalışmaları içerisinde 16-19 Mayıs 2013 tarihlerinde uluslararası fotoğraf yarışması yapılacak. Aynı tarihlerde Türkiye kamping rallisinin sonrasında bitiş finali Niksar kamping alanında yapılacak. Bine yakın kampingcinin bölgemize geleceğine dair müjde verdiler" dedi.
Başkan Yadigar, Niksar'da halkın kandiline turizm yağ damladığında bu iş hedefe ulaşmış olacağını belirterek, "Niksar'da halkımızın kandiline yavaş yavaş yağ düşmeye başlamıştır. Ben şahsen buna inanıyorum. Çünkü çok hızlı bir restorasyon, tanıtım ve kazı çalışmaları koordineli bir şekilde devam etmektedir. Bu çalışmalarımızın sonrasında Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yılı olan 2023 yılına kadar Niksar'a yılda bir milyon turist hedefine mutlaka varacağız. Biz buna inanıyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
(Nİ-SLH-Y)

13.12.2012 17:46:24 TSI

Editör: Wan Haber