Yolsuzluğun yanında İsrail başbakanı birçok suçlar nedeni ile hakim karşısına çıkacak. 70 yaşındaki başbakan hakkında görevi kötüye kullanmak yolsuzluk sahtekarlık ve rüşvet suçlarından davalar açıldı. Bütün dünyanın yakından takip ettiği bu davanın yeni hükümetin göreve başladıktan tam bir hafta sonra olması manidar karşılanıyor. Zengin işadamlarından hediyeler aldığı hediyeler karşılığında onlara çıkar sağlamak suçları arasında gösteriliyor.

Duruşmada kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Benjamin Netanyahu “Ben İsrail devletinin başbakanıyım karşınıza bu sıfatla çıkıyorum. Benim alnım dik bu suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum” dedi. Suçlamaları kabul etmemekle birlikte İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu suçlamaların bir iftira sonucu ortaya çıktığını söylüyor. Dünya kamuoyuna dava ile ilgili detaylar aktarılmıyor. İsrail tarihinde en etkili Başbakan olarak bilinen Netanyahu bu kez gerçekten zor durumda.

Her ne kadar da davanın detayları bilinmese de güçlü başbakanın hapis cezasına çarptırma ihtimalin olduğu kulislere sızan bilgiler arasında. Müslümanlara ve Türklerle düşmanlığı ile bilinen Netenyahu Ramazan Bayramı'nın ilk gününde kendi ülkesinde hakim karşısına çıkması Müslüman çevreler tarafından sevinçle karşılandı. Birçok emperyalist siyonist ve evanjelik politikalara açıkça destek vermesiyle nam salan acımasız devlet adamı kendi ülkesinin adaletine muhtaç halde. Eski bir mossad ajanı olan Netanyahu İsrail devletinin Dünya üzerinde gerçekleştirdiği birçok kanlı suikastin failidir.

Ortadoğu’da Arap baharı adı ile başlayan ve yaklaşık 20 Arap ülkesinin sınırların değişmesi ile sonuçlanan büyük Ortadoğu projesini İsrail adına yönlendiren kişidir. Amerika ile kurduğu iyi ilişkiler sonucunda İsrail’e dünya yönetimine ortak etmiştir. Bu nedenle atılacak adımlar büyük değişimlere yol açacaktır. Önümüzdeki günler Bu eli kanlı katilin dünya üzerinde yaptıklarının hesabını sorulması ile geçecektir.

Editör: Wan Haber