Antalya'nın Manavgat ilçesi Belediyesi tarafından yaptırılan Nazım Hikmet Parkı ve Türkiye'nin en büyük Nazım Hikmet heykelinin açılışı 27 Şubat'ta yapılacak.
Manavgat Belediyesi'nce Kavaklı Mahallesi 6545 Sokak'taki 5 bin 417 metrekarelik alanda yaptırılan ve ünlü şair Nazım Hikmet'in adının verildiği park, 27 Şubat'ta törenle açılacak.İçerisinde yürüyüş yolları, ahşap oturma grupları, spor aletleri, kafeterya, çocuk oyun aletleri, basketbol potası yer alan ve duvarları özel taşlarla dizayn edilen parka Başkan Şükrü Sözen'in talimatıyla Manavgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce Türkiye'nin en büyük Nazım Hikmet heykeli yaptırıldı.
Açılışa Nazım Hikmet Ran Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz ve vakıf üyesi Tarık Akan'ın da katılacağını belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 3 metre yüksekliğindeki Türkiye'nin en büyük Nazım Hikmet Heykeli ve Nazım Hikmet Parkı'nın açılışına tüm Manavgat halkını davet etti. Başkan Sözen, "Nazım Hikmet özgürlük ve barışı Türk toplumuna en iyi anlatan yazarlardan birisiydi. Tüm dünyada en çok tanınan yazarlardan biridir. Bu ülkenin aydınlık yüzlü insanlarını unutmamak ve sahip çıkmak gerekir. Biz de Manavgat Belediyesi olarak bu misyonu yerine getiriyoruz" dedi.
(AK-SK-Y)

18.02.2013 17:54:49 TSI

Editör: Wan Haber