Mersin'de yapılan Akdeniz Muay Thai Şampiyonası'nda, 17 sporcudan 14'ü dereceye giren Mersin Mohikan Spor Klübü, aynı başarıyı 24 Şubat-3 Mart tarihleri arasında Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılacak Milli Takım seçmelerinde de sürdürmeyi hedefliyor.
Mersin Mohikan Spor Klübü Başkanı Salih Erden, Mersin'de yapılan Akdeniz Muay Thai Şampiyonası'na 17 sporcuyla katılıp, 14 sporcusu dereceye giren tek kulüp olduklarını söyledi. Erden, aynı başarıyı 24 Şubat-3 Mart 2013 tarihleri arasında Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılacak Milli Takım seçmelerinde de sürdürmeyi hedeflediklerini belirtti.
Kulüp bünyesinde bulundurdukları muay thai, kick boks, vuşu ve boks branşlarında dünya ve Avrupa şampiyonları çıkardıklarını kaydeden Erden, bu başarıda en büyük payın kulüp sporcularıyla birlikte onların yetişmesinde büyük fedakarlıklar ortaya koyan antrenörler Arif Karakuş, Mehmet Erden, Kahraman Vangölü ve kulüp eski başkanlarından Ziya Yıldırım olduğunu ifade etti. Mersin'de ve ülke genelinde yapılan şampiyonalara kendi imkanları ile katıldıklarını ve Federasyon ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden gerekli desteği göremediklerini savunan Erden, "Bizler kısıtlı olanaklarımızla imkansızı başarıyoruz. Maalesef ilimiz yöneticileri ise amatör spora gereken önemi vermiyor ve gençlerimizin elinden tutmuyor. Beklentimiz tüm yerel idarelerle birlikte genel idarenin ve sivil toplum kuruluşlarının şampiyonlar çıkaran kulüplere ve sporculara destek olmasıdır" dedi.
(HSK-Y)

19.02.2013 16:27:20 TSI

Editör: Wan Haber