Dükkanlarının önünde bir açıklama yapan çarşı esnafı, yetkililerin yangın sonrasında kendilerine yardımcı olacaklarını, ancak aradan geçen 4 aylık süre zarfında hiçbir olumlu neticenin alınmadığını söylediler. Çıkan yangında 8 esnafa ait dükkanın zarar gördüğünü ve yaklaşık 100 bin TL maddi kayıplarının olduğunu ifade eden Bekir Koyuncu adlı esnaf, “Mısır Çarşısı esnafı olarak Van Valiliği ve Belediye Başkanı başta olmak üzere gerekli yerlere dilekçelerimizi sunduk. Ancak bugüne kadar olumlu bir netice alamadık. Bizler mağdur durumdayız. Çeklerimizi ve kredilerimizi artık ödeyemiyoruz. Yetkililerin bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz” dedi.


Seyyar satıcılık yaparak geçimini sağladığını ifade eden Veysi Kurt adlı esnaf da, “Bizler seyyar satıcılık yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Dükkan da bize ait değil. Çoğumuz kiralamışız. Yangında kimi esnaf 20 bin, kimi 15 bin, kimi 10 bin TL zarar gördü. Bu para bazılarımız için bir servettir. Elimizde olan her şey odur. Bizler bu nedenle mağdur durumdayız. Yetkililerden gelecek bir yardım elini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Esnaf Tahir Öner ise, borçlarını artık ödeyemez duruma geldiğini dile getirerek, “Her gün borçlu olduğumuz kişiler bizleri arayıp borçlarını istiyorlar. Biz yetkililerden sadece bizlere katkı sunmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber