Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sakarya Teşkilatı, MHP Genel Merkezi tarafından gönderilen bir faks mesajı ile kapatıldı. Kendilerinin görevden alınmadığını belirten MHP Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, hiç de hoş olmayan bir durumla karşı karşıya olduklarını ve ülkücü camiayı bu durum karşısında sükunetli olmaya davet etti.
Daha önce Muğla ve Çankırı İl Teşkilatlarını kapattığını açıklayan MHP Genel Merkezi, bugün de Sakarya, Konya ve Edirne Teşkilatlarını kapattı.
Sakarya İl teşkilatının kapatılması üzerine bir basın açıklaması düzenleyen MHP İl Başkanı Mehmet Erdoğan, "Bugün il teşkilatımıza bir faks mesajı ile MHP Genel Merkezi teşkilatımızı kapatmıştır. Bu görevden alma değil tamamen teşkilatı kapatmaktır. Bundaki gaye yargı yoluna gidilmesinin önüne geçilmek istenmesidir. Hiç de hoş olmayan bir tutumla karşı karşıyayız" dedi.
Erdoğan, "Ülkemizin Milli Birliği, üniter yapısı tehdit ve tehlike altında olduğu bu günlerde, Türk Milletinin geleceğinin teminatı olan MHP-Ülkücü hareketin behemal iktidar olması için, ülkücülerin birlik ve beraberliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç varken, MHP Genel Merkezinin ortaya koyduğu bu tavır, Sakarya Teşkilatı olarak 4 Kasım Büyük Kongremizde ortaya koyduğumuz duruşun ne kadar haklı olduğunu göstermiştir. Toplumdan ve tabandan kopuk, sadece parti içinde iktidar olmak isteyenlerle, Ülkücü iradeyi ülkemizde iktidar etmek isteyen Ülkücülerin mücadelesi bugünden sonra muhakkak ki daha kararlı bir şekilde devam edecektir. Ancak bu mücadele partimize zarar vermeden gerekli özen gösterilerek yapılacaktır. Çünkü Başbuğumuzun Merhum Alparslan Türkeş'in bize emaneti olan MHP ülkücülerin baba ocağıdır, ana kucağıdır. Bugünden itibaren Sakarya'da seçilmiş bütün teşkilat mensuplarımızın, Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üyelerimizin, Milliyetçi Ülkücü tabanımızın Ülkücülük sorumluluğu ile görevlerine eskisinden daha büyük bir şevkle ve kararlılıkla devam etmesini kendilerinden istiyorum" dedi.
Erdoğan, "İlçe Başkanları bu gelişme sonrası nasıl bir tavır alacaklar" şeklindeki soruya ise, "Ben kendilerinden görevlerine devam etmelerini istiyorum ancak yaşanan süreç nasıl gelişmeler gösterir hep birlikte yaşayıp göreceğiz" dedi.
Erdoğan, "MHP Sakarya Münir Kutluata'nın yaşanan süreçte bir etkisinin olup olmadığının" sorulması üzerine ise, "Bunu kendisine sorun" diyerek cevap verdi.
Erdoğan basın toplantısının ardından parti binasından ayrılırken, İlçe Başkanları adına bir açıklama yapan MHP Adapazarı İlçe Başkanı Hasan Pınarcı, İlçe Başkanları olarak 11 Şubat Pazartesi günü saat 13.00'te yaşanan süreçle ilgili olarak bir istişare toplantısı ve basın açıklaması yapacaklarını belirtti.
(SC-UU-YHY-Y)

07.02.2013 19:00:52 TSI

Editör: Wan Haber