Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili, eski bakanlardan Faruk Bal, "Türk milletinin bütünlüğünü bozmayacak yeni anayasa çıkarılmalıdır" dedi.
Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yeni Anayasa konulu konferansında yeni anayasa hazırlıklarına temas eden MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, 1982 anayasasından herkesin olduğu gibi kendilerinin de şikayetçi olduklarını ifade edip, hükümetin hazırladığı yeni anayasayı da tenkit etti. Yeni anayasayı renksiz ve ideolojisiz olarak niteleyen Faruk Bal, yeni anayasa konusunda üç ayrı grupta çalışma yaptıklarını bildirdi.
Yeni anayasada insan hak ve hürriyetlerini içeren maddeler istediklerini söyleyen Bal, şöyle konuştu:"Anayasa ile ilgili 4 toplantıya ben de katıldım. Toplantıyı ya yabancı büyük elçiler organize etti, ya da onlar finans etti. Yani yeni anayasada da hep yabancılar var. Biz istiyoruz ki, tarihten örnek alınıp, ders çıkarılıp öyle yeni anayasa çıkarılmalıdır."
Türk milletinin bütünlüğünü bozmayacak yeni anayasa çıkarılması gerektiğini anlatan Faruk Bal, yeni anayasanın hazırlanması noktasında iktidarı eleştirdi.
MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız ise, İmralı görüşmeleri noktasında hükümeti tenkit edip bölücü başının muhatap alınmasını eleştirdi. MHP'nin günden güne teveccühünün arttığını söyleyen Arif Yıldız, yeni anayasa konusunda ülkenin üniter yapısını bozmayacak şekilde düzenleme istediklerini bildirdi.
(NA-HO-Y)

27.01.2013 17:17:04 TSI

Editör: Wan Haber