Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Avrupa Birliği'ne üye olmak isteyen Türkiye'nin kapıda beklediğini anca hiçbir zaman AB'ye giremeyeceğini söyledi. 


Ukrayna’nın içinde bulunduğu vaziyetle alakalı “Nezavisimaya” gazetesi için uzun bir yazı kaleme alan Medvedev, “Bir sene önce Rusya ile Ukrayna’nın birbirine düşman olacaklarını biri bana söyleseydi kesinlikle inanmazdım. Fakat oldu. Yüzyıllık beraberliğimiz bir seneden kısa müddette düşmanlığa dönüştü. Ukrayna bu işten kazançlı çıkacak mı? Kesinlikle hayır” ifadesini kullandı.

Medvedev, “Avrupa yolunu seçtiğini halkına ilan eden Kiev’deki şimdiki yöneticilere AB sandalye vermediği gibi kenarda oturacak tabure dahi sunmuyor. Ukrayna’ya bakınca aklıma Türkiye geliyor. Türkiye ile AB arasında ortaklık anlaşması 51 yıl önce imza atmıştı. Netice olarak ne görüyoruz. Türkiye hâlâ Avrupa kapısının eşiğinde bekliyor. Zamanında Rusya’nın daha önceki başbakanlarından Viktor Çernomirdin’in bu konuda anlattığı espri aklıma geliyor: ‘Ukrayna ne zaman AB’ye girecek? Türkiye’den sonra. Türkiye ne zaman AB üyesi olacak? Asla.’ Ne yazık Çernomirdin’in yaptığı bu espri hakikatleri çok iyi gösteriyor" dedi.

medmedev

Rus lider, "Kimse Ukrayna’ya yardım eli uzatmayacak. Batı’nın Kiev’e yapacağı yardım yalnızca Ukrayna’nın can vermeden ayakta kalmasını sağlayacak düzeylerde olacak” tümceleriyle yazısını sonlandırdı.

Kaynak: Hürriyet

Editör: Wan Haber