Mamak Belediyesi, Ankara Seymenler Kulübü Derneği ile birlikte unutulmaya yüz tutmuş 'Ferfene Gecesi' geleneğini canlandırıyor.
Ankaralı erkeklerin zaman zaman bağ evlerinde ya da müstakil konutlarında bir araya gelerek eğlendikleri, sohbet ettikleri, çalıp söyledikleri ve oynadıkları unutulmaya yüz tutmuş bir gelenek olan Ferfene Gecesi, Mamak'ta yeniden hayat buluyor. Ankara Seymenler Kulübü ve Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu'nun yeniden canlandıracağı Ferfene programı, 1 Şubat Cuma günü saat 19.30'da Mamak Belediyesi Prof. Dr Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
Gelenek ve göreneklerin yaşatılmasının ve yeni nesillere doğru bir şekilde aktarılmasının çok önemli bir görev olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Böyle güzel, anlamlı geleneklerimizi aslına uygun bir şekilde icra ederek ve gençlerimize öğreterek, kültürümüzü nesilden nesile aktarmalıyız. Ferfene Gecesi programımıza tüm halkımız davetlidir" diye konuştu.
Unutulmaya yüz tutmuş Ferfene geleneği ile Ankara türkü ve oyun kültürü belli kurallar çerçevesinde meşk edasıyla yaşatılıyor. "Ankara Divanı" ile başlayıp "Cezayir" havası ile son bulan Ferfene geleneğinde, türkü ve oyunlar ustaları tarafından sunuluyor. Anadolu insanının sıcak, keyifli ve dostluğa düşkünlüğünü gösteren eğlencelerden biri olan bu gelenek, konuklara unutulmaz bir akşam yaşatacak.
(BK-CC-Y)

28.01.2013 12:38:43 TSI

Editör: Wan Haber