Çorlu'da yüzünü gösteren kar yağışı, yollarda oluşan buzlanma ve kazaların bir biri ardına yaşanması nedeniyle sürücüler soluğu en yakın lastikçide aldı. Uyarılara dikkate almayarak kış lastiklerini taktırmayan sürücüler kar kapıyı çalınca lastikçilerin önünde uzun kuyruklar oluşturdular.
Bir yandan kar yağışı etkisini sürdürürken diğer yandan da sürücüler kendilerini uzun sürecek olan kış dönemine hazırlıyorlar. Kar düşmeden kış lastiklerini taktırmayan sürücüler kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşadılar. Rampalarda tıkanan trafik akışını devreye giren vatandaşlar buzlanma nedeniyle kayan araçları yol dışına kadar ittirerek çözmeye çalıştılar. Kış lastiğini kullanmanın zorunlu hale gelmesine karşın kar görmeden lastiklerini değiştirmeyen sürücüler kar yağışının ardından yolların beyaza boyanması ile soluğu lastikçilerde aldılar.
Çorlu'da faaliyet gösteren hemen her lastikçinin önünde uzun kuyruklar oluşurken lastikçiler de fazla mesai yaptılar. Kar lastiği satışlarının son günlerde hızlandığın belirten lastikçiler: "Piyasada kar lastiği bulmak neredeyse imkansız hale geliyor. Sürücüler, günler öncesinden yapılan uyarılara karşın lastiklerini değiştirmediler. Şimdi kar yağışı başlayınca herkes lastik değiştirmenin telaşına düştü. Bu da bizim işlerimizin yoğunlaşmasına neden oldu. Yeni çıkan yasa kış lastiği satışlarında etkili oldu" dediler.
Önceki yıllarda Çorlu'da yaşanan ağır kış şartlarının da kış lastiği satışlarında etkili olduğunu belirten lastikçiler, kış ve yaz lastikleri arasındaki bariz farkın gözle de net olarak görülebildiğini dile getirdiler. Lastik değişimi yaptırarak kış lastiklerini taktıran sürücülerin yola güvenle devam edeceklerini kaydeden lastikçiler talep yoğunluğu nedeniyle adeta fazla mesai yapmaya da başladı.
(SŞ )

21.12.2012 18:56:45 TSI

Editör: Wan Haber