Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, birçok alanda olduğu gibi müzisyenleri de olumsuz yönde etkiledi. Bu sebepten dolayı devlet birçok meslek grubu için ödeme desteği sağladı. Peki Müzisyenler için destek ödemesi yapılacak mı? Ne zaman yapılacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, salgın sebebiyle mağdur olan müzisyenlere destek ödemesi yapacak. Program kapsamında yaklaşık 30 bin 744 müzisyen ile sektör emekçilerine maddi destek sağlanacak.

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindi. 25 Aralık 2020 tarihinde son bulan başvurularla birlikte toplam 29 bin 679 müracaat yapıldığı belirtildi. Yapılan incelemeler neticesinde başvuru yapanlar arasında 24 bin 522 kişiye destek verilmesi kararlaştırıldı. Başvuruları onaylanan kişilere 3 bin TL civarında destek sağlanacağı ifade edildi.

MÜZİSYENLERİN DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen destek kampanyası çerçevesinde yaklaşık 24 Bin 522 kişiye destek ödemesi yapılacak.

Ödemelerin Ocak ayı içerisinde yapılacağı belirtilirken, destek çağrısı yapan meslek birliklerinin de kampanyaya dahil edilmesiyle birlikte destek verilecek kişi sayısı 30 Bini aştı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada çağrıda bulunan meslek birliklerinin destek ödemeleri bakanlığın kaynaklarından karşılanacağı ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Söz konusu programda başvuruların hızlı bir biçimde alınması, tasnif edilmesi ve değerlendirilmesi süreçlerini üstlenen Yunus Emre Enstitüsüne ve projede bizimle iş birliği yapan sivil toplum kuruluşlarımız Popüler Müzik Sanatı Vakfı, Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası, Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu, Trakya Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı, Uluslararası Sahne Sanatçıları Federasyonu, Türk Musikisi Federasyonuna ve müzik meslek birliklerine teşekkür ediyoruz.

Çok kısa bir zamanda sonuçlandırdığımız bu destek programının yanı sıra yine Bakanlığımız kaynaklarından karşılanmak üzere, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Müzik Yorumcuları Meslek Birliği, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği kendi üyelerine çağrıda bulunarak ayrı ayrı destek programları geliştirmiştir."

Editör: Wan Haber