Kula Belediyesi, İŞKUR ile Kültür ve Turizm iL Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında ortaklaşa hazırlanan, Kula'nın Kentsel Sit Alanı içersindeki tarihi evlerin ve sokakların küçük onarımlarının yapılması ve özgün yapısına uygun kilit parke döşenmesi çalışmaları 144 sokakta bütün hızıyla devam ediyor.
İlçede işsizliği en aza indirmek için bu tür programlara projeler hazırlayarak ekonomik kalkınmayı hızlandırmaya çalıştıklarını ifade eden Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, belediye olarak TYÇP projeleri kapsamında bu zamana kadar 70 kişinin istihdam edildiğini söyledi. Son TYÇP Projesi ile Zaferiye Mahallesi 144 Sokakta yer alan 34 ev ve sokağın detay tadilat, boya ve badana işlemleri ile toplam bin 250 metrekarelik alanda parke taşı döşeme işlemlerinin devam ettiğini belirtti.
TYÇP projeleri hakkında bilgi veren Başkan Aşkın" TYÇP aktif istihdam programları, özellikle işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde açılmaktadır. İşsizlik sorununun bireyler üzerindeki etkisi düşünülerek İŞKUR tarafından açılan programların amacı, işsiz kalan vatandaşların çalışma yaşamından uzun süre ayrı kalmalarını, çalışma alışkanlık ve disiplinlerini yitirmelerini engellemek ve geçici süreyle gelir elde etmelerini sağlamak üzere kısa süreli istihdam ve geçici süreyle gelir elde etmelerini sağlamak. Buna bağlı olarak da meslek edinmelerini sağlayan programlardır" dedi.
Aşkın, şöyle konuştu: "İlçede kadın istihdamına büyük önem verdik. Kula'da var olan kültür değerlerini ekonomiye kazandırdık. 375 kadınımızla Kula halılarını yeniden gün yüzüne çıkardık. Özel sektörle iş birliği yaparak iki halı atölyesi kurduk. 'Kula'da engel yok' dedik; 30 engelli vatandaşımızı Ekolojik Oyuncak Merkezi'nde istihdam ettik. Bin vatandaşımızı meslek edindirme kurslarından mezun ettik; ilçenin ihtiyacı olan nitelikli elemanı yetiştirdik. Girişimcilik Kursları açtık; 149 mezun verdik; 12 vatandaşımız ise iş yeri açarak Kula ekonomisine katkıda bulunuyor. TYÇP ile 70 kişi istihdam edildi. Kula ekonomisini ancak istihdam, üretim ve tüketim güçlü kılar. Bu üç faktörden biri olmazsa diğerleri de yok olur."
(HY-ERG-Y)

18.01.2013 09:48:31 TSI

Editör: Wan Haber