Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde, Küçükköy Belediyesi tarafından sinek ve haşerelere karşı larva mücadelesine başlanıldı.
Yapılan mücadelede çalışmaların; kış mevsimi nedeniyle soğuk ve yağışlı havalarda başta kanalizasyon hatları olmak üzere, fosseptik, dere kenarları, yağmur kanalları ve durgun su alanlarla, beldedeki bazı apartmanların bodrum katlarında sürdüğü öğrenildi.
S öz konusu çalışmalar kapsamında; karasinek ve sivrisinek gibi uçkun haşereler için ahır, gübrelik, kümes, terk edilmiş binalar ve çöp alanların ilaçlanmasıyla, uçkun haşerelerin üreme alanlarının uzun süre etkili olduğu belirtilen ilaçlarla ilaçlanmasıyla yapıldığı gözleniyor.
Küçükköy Belediyesi tarafından sürdürülen ilaçlama çalışmalarını yürüten ekibin sorumlusu Veteriner Hekim Murat Atlas, yapılan ilaçlama çalışmalarında belde sakinlerinin bahçelerinde, balkon ve teraslarında su birikimi sağlayabilecek şişe, bidon, varil gibi malzemelerini kaldırılmasını gerektiğinin altını çizdi.
ÇALIŞMALAR SÜRECEK
Belde genelinde yapılan uçkun ve haşerelere yönelik ilaçlama çalışmaları hakkında görüşlerini aldığımız Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ise, beldenin yıllardır en büyük sorunlarından biri olarak kabul edilen başta sivrisinek olmak üzere uçkun ve uçkun olmayan haşerelere karşı sürdürdükleri mücadelenin beldedeki alt yapı bağlantılarının tamamlanmasıyla birlikte önemli ölçüde azaldığına dikkat çekti. Ergin; alt yapı bağlantılarının tamamlanmasının dışında, kış aylarında hummalı bir çalışmayla başlattıkları larva mücadelesinde beldedeki otellere ait havuzlardan, kanalizasyonlara kadar birçok bölgede ilaçlama ve benzeri uygulamaların sürdürüleceğini vurguladı.(BT)

29.01.2013 18:06:50 TSI

Editör: Wan Haber