10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Kırıkkale'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kırıkkale Müstakil Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel hale getirilen 'Basından Kareler' fotoğraf sergisinin bu yıl 10. düzenlendi.
Altubilekler AVM'de düzenlenen serginin açılışına Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Kırıkkale Ticaret Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Müstakil Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Selci, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş başkanları, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.
Serginin açılış kurdelesini kesen Vali Kolat, burada yaptığı konuşmada, kentte görev yapan yerel ve ulusal medya organlarında çalışanların ''10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü''nü kutladığını belirterek, gazetecilerin güzel fotoğraflarla gündemi oluşturduklarını söyleyerek, "Gazetecilerin, yaptıkları haberlerle, fotoğraflar ve görüntülerle kamuoyunu bilgilendiriyorlar. Bu sergide de yapılan haberlerden öne çıkan kareler sergileniyor. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.
Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, medyanın toplumla idarecilerin arasında iletişim kuran bir anlamda şeffaflaşmayı oluşturan bir meslek örgütü olduğunu belirterek, "Medya bu yüzden çok önemlidir. Demokrasilerde olmazsa olmaz medyanın varlığıdır, güçlenmesidir. Haber alma konusunda da tüm engelleri kaldıracak bir mekanizmanın oluşumudur. Bu anlamda kentimizdeki medya kuruluşlarının hepsinin önemini, değerini bilen bir kişi olarak her tür ve her anlamda her dönemde desteğimizi sürdüreceğiz" dedi.
Kırıkkale Müstakil Gazeteciler Derneği Başkanı Cengiz Selci ise, gazetecilik mesleğinin zor olduğunu ifade ederek, amaçlarının her koşulda doğru ve tarafsız haber anlayışını sürdürmek olduğunu söyledi. Asla kimliklerinden taviz vermeyeceklerini anlatan Selci, basının son yıllarda sıkıntılı bir süreç yaşadığını dile getirdi. Sergide dereceye giren fotoğraf sahiplerine ödülleri verildi. Fotoğraf sergisinin 3 gün açık kalacağı kaydedildi.
(VY-BÖ)

10.01.2013 15:18:48 TSI

Editör: Wan Haber