Ölümünün 37. yıl dönümünde rahmet ile anılan Necip Fazıl Kısakürek, hayatı boyunca birçok şiir yazmıştır ve bunu kitaplaştırarak birleştirmiştir. Necip Fazıl Kısakürek, 1904 senesinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Unutulmaz eserleri ile ismini Türk edebiyatı tarihine yazdırmayı başarmıştır. İşte Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı...

Ahmet Necip Fazıl Kısakürek, 26 Mayıs 1904 senesinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 25 Mayıs 1983 tarihinde hayata gözlerini yummuştur. Necip Fazıl Kısakürek, henüz 24 yaşındayken yayımladığı İkinci şiir (herkesin çok beğendiği)  kitabı “Kaldırımlar” ile adını duyurmayı başarmıştır. 1934 senesine kadar yalnızca şair olarak bilinen ve o dönemde Türk basınının merkezi olan Babı Ali’nin en önde gelen şairleri arasında yer almıştır. 1934 senesinde Abdülhakim Arvasi ile tanıştıktan sonra büyük bir değişim yaşayan Necip Fazıl Kısakürek, 1943-1978 seneleri arasında 512 sayı yayınlanan “Büyük Doğu Dergisi” aracılığı ile İslamcı görüşlerini kamuoyuna duyuran ve büyük doğu hareketine öncülük eden bir şair olma özelliğini taşımaktadır. Bu dergi,  Türkiye’de antisemitizmin yayılmasında öncü bir rol oynamıştır.

Necip Fazıl Kısakürek'in Ailesi Ve Çocukluk Yılları

Aslen Maraşlı olan Necip Fazıl Kısakürek, 1904 senesinde İstanbul’da doğmuştur. Babası o sıralarda hukuk öğrencisi olan ve daha sonraki senelerde Bursa’da mülazımlık, Gebze Savcılığı, Kadıköy hakimliği görevlerinde bulunan hukukçu Abdulbaki Fazıl Bey, annesi Gİrit ensarlarından bir ailenin kızı olan Mediha Hanım'dır. Ailenin tek çocuğuydu. Ailesi ona Ahmet Necip ismini verdi. Necip adını babasının büyük babası Necip Efendi’den almaktadır. Çocukluk dönemi ünlü hakimlerinden olan büyük babası Mehmet Hilmi Bey’in çemberlitaş’taki evinde geçti. 15 yaşına kadar önemli rahatsızlıklar geçirdi. 5 yaşlarında dedesinden Okumayı öğrendi.

Necip Fazıl Kısakürek Eserleri

Yazdığı ilk şiirler, 1922 senesinde “Yeni Mecmua” da yayınlandı. Milli Mecmua, Varlık ve hayat dergilerinde yayınlanan şiirleri ile bilinmektedir. 14 Mayıs 1929, Ağustos 1936 Arasında 17 sayı “Ağaç” dergisini yayınladı. 1943-1971 seneleri arasında “Büyük Doğu Dergisi”ni çıkardı.

Şiirleri

  • Şiirlerim
  • Çile
  • Sonsuzluk Kervanı
  • Ben ve Ötesi
  • Kaldırımlar
  • Örümcek ağı

Öykü Ve Romanları

  • Kafa kağıdı
  • Aynadaki Yalan
  • Ruh burkuntularındaki hikayeler
Editör: Wan Haber