Edirne'nin Keşan ilçesinde kazan üretimi yapan bir firma, Avrupa'ya kazan ihraç ediyor.
Elektronik Mühendisi Onur Şahin'e ait Zahireciler Sitesi'nde bulunan işyerinde AB standartlarına uygun kazan üretilerek, Avrupa'ya ihracatı yapılıyor.
KENDİLERİ ÜRETİYOR
İşyeri sahibi Şahin, kendilerine ait iş yerinde kendi kalorifer kazanlarının kendirlerinin ürettiğini, ISO 9001:2008 ve CE belgeleri ile belgelediklerine dikkat çekerek, ürünlerini Türkiye'nin yanı sıra yurt dışına sattıklarını söyledi.
Elle yüklemeli, yüksek verimli kalorifer kazanları, stokerli tam otomatik kat kalorifer kazanları, stokerli tam otomatik merkezi sistem kazanları ve çeltik kurutmada kullanılan tam otomatik tam otomatik çeltik kurutma kazanları ürettiklerini bildiren Onur Şahin, bölgede genellikle katı yakıt kullanıldığı için hava kirliliği meydana geldiğini belirterek, kurum tutucu ve gaz yıkamalı baca filtreleri ürettiklerini kaydetti.
EN ÇOK YUNANİSTAN'A SATIYORUZ
Ürünlerinin bağımsız denetleme firmaları tarafından denetlendiğini ve bu sürecin sonunda ISO 9001:2008 belgesi almaya hak kazandıklarını ifade eden Şahin, Keşan'da bir ilki başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "AB standartlarına uygun üretim yaptığımız için ihracat de yapabiliyoruz. Yunanistan'daki kriz doğalgaz fiyatları yükseldi. Yunanistan'daki bu krizi göz önünde bulundurarak planlama yaptık. Böylece ürünlerimizi Yunanistan'da da satabiliyoruz." dedi.
Onur Şahin, çocukluktan bu yana kazan işiyle uğraştığını ve bu mesleğin babasından kendisine geçtiğini ifade etti.
(TB)

12.12.2012 19:57:57 TSI

Editör: Wan Haber