Vatandaşın yılbaşı alışverişi yapması için semtlerden ücretsiz otobüs kaldıran Konak Belediyesi'ni takdirle karşılayan Kemeraltı esnafı, 'Şimdi Kemeraltı Zamanı' etkinliğinin daha sık yapılmasını istiyor.
Konak Belediyesi'nin Tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafına destek olmak ve alışveriş yapmak isteyen vatandaşı Kemeraltı'na çekmek amacıyla bayramlarda ve yılbaşı öncesinde gerçekleştirdiği 'Şimdi Kemeraltı Zamanı' etkinliği bu yıl da büyük ilgi gördü.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, alışveriş yapmak için Kemeraltı'na gelmek isteyen vatandaşlara mahalle muhtarlıkları önünden ücretsiz otobüs kaldırdı. Altı mahalleden bine yakın kişiyi Kemeraltı Çarşısı'na taşıyan Başkan Tartan, kadın ve çocuklarıyla ailelerin AVM'ler yerine Tarihi Kemraltı Çarşısı'na gelmesini sağlamak, esnafa destek olmak, yeniden çarşıyı canlandırmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini söyledi. Etkinlik nedeniyle Kemeraltı'nın pek çok noktasında folklor gösterisi, konser, çocuklara yüz boyama, tiyatro gibi etkinlikler de gerçekleştiren Konak Belediyesi aynı etkinliği 29 Aralık günü de tekrarlayacak. Başkan Tartan, "İsteyen her semte ücretsiz otobüs göndereceğiz. Yeter ki vatandaşımız istesin" dedi.
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı İyas Gönen, Başkan Tartan'ın Kemeraltı Çarşısı'na gösterdiği ilgi ve destek için teşekkür ederek, "Başkan Tartan, adeta Kemeraltı esnafı gibi davranıyor. Esnafın üstünde bıraktığı pozitif düşüncenin üstünde başka bir şey olamaz. Kendisinin her zaman yanımızda olacağını biliyoruz. Biz de kendisini daha yüksek makamlarda görmek istiyoruz. Kemeraltı esnafı adına kendisine şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş ise, Kemeraltı İzmir'in ticaretinin kalbinin attığı ve 10 bini aşkın üyenin faaliyet gösterdiği çok önemli bir bölge diyerek, şunları dile getirdi: "Konak Belediye Başkanı Sayın Hakan Tartan'ın başlattığı 'Şimdi Kemeraltı Zamanı' etkinliği çalışmaları, çarşıya mutlaka bir hareketlilik getirecektir. Oda olarak, Kemeraltı çarşısının canlandırılması ve özellikle de kruvaziyer turizmiyle kente gelen turistlerin çarşı esnafından daha fazla alışveriş yapmalarını istiyoruz. Bunun sağlanabilmesi için de tarihi dokunun korunması, tematik alanların yaratılması ve turistlere gösterilebilecek eserlerin restorasyonunun yapılması çok önemli. Biz de oda olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Son olarak, bölgede turistlere gösterebilecek bir camimiz olsun istedik ve Salepçioğlu Camii'nin restorasyonunu üstlendik. Böylece Kemeraltı'nda turistlerin girmediği, ölü bir bölgeyi canlandırmayı ve turizme kazandırmayı hedefledik. Tabi ki, Kemeraltı'nda yapılması gereken çok fazla iş var. Ama İzmir'deki kurumların aynı paralelde çalışmalar yapması Kemeraltı'nın gücünü arttıracaktır. Bu nedenle Konak Belediye Başkanı Sayın Hakan Tartan'ın çalışmalarından memnuniyet duyuyoruz. Bölgede faaliyet gösteren esnafımızın, tüm bu çalışmalardan fayda sağlayacağını inanıyoruz."
(EA-ERG-Y)

26.12.2012 11:30:44 TSI

Editör: Wan Haber