Karşıyaka Belediyesi'nin Vapur İskelesi meydanında hizmete açtığı Turizm Danışma Ofisi'ne bir yıl içinde 4 bin 976 turist müracaat etti. Karşıyaka'nın tarihi ve turistik yerlerinin yer aldığı beş ayrı dilde bastırılan broşür ile, Türkçe ve İngilizce hazırlanan Karşıyaka Guide'nin ücretsiz verildiği ofisten 66 ülkeden turistler yararlandı.
Kurvaziyer turizminin son yıllardaki gözdesi İzmir'in ağırladığı yabancı turistlerin kent turunun uğrak noktalarının başında ise Karşıyaka geliyor. Turların dışında, bireysel olarak kenti gezmek isteyenlerin ilk başvuru noktası ise, Karşıyaka Belediyesi'nin Vapur İskelesi meydanındaki Turizm Danışma Ofisi oluyor. Belediye personeli tarafından karşılanan turistler kent hakkında bilgilendiriliyor.
2012 yılı içinde Karşıyaka Belediyesi Turizm Danışma Ofisi'nden yararlanan 4 bin 976 turist arasında Alman, Fransız, İtalyan, Amerikalı, Polonyalı ve İranlılar başı çekiyor. Turizm Ofisi'nden yararlananlar arasında Venezüella, Şili, Suudi Arabistan, Mogolistan, İsrail ve İskoçya gibi ülkelerden gelen turistlerde bulunuyor.
Karşıyaka Belediyesi, 2012 yılı içinde İzmir Limanı'nda da 10 bin broşür dağıttı.
(EA-ERG-Y)

10.01.2013 13:15:52 TSI

Editör: Wan Haber