Mersin'de faaliyet gösteren kadın derneklerinin temsilcileri Şiddet Önleme Merkezi'nde bir araya gelerek, kadına yönelik şiddetin önüne geçebilmek için yapılması gereken çalışmaları ele aldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte faaliyet gösteren kadın dernekleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü'ne bağlı Şiddet Önleme Merkezi'nde toplandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Selahattin Bulut, İl Müdür Yardımcısı ve Şiddet Önleme Merkezi Müdürü Çiğdem Göllü ve 16 kadın temsilcinin katıldığı toplantıda, kadınlara yönelik şiddetle ilgili il genelinde yapılan ve yapılması gereken çalışmalar değerlendirildi.
Toplantıda bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Bulut, "Mersin'de geçen ay faaliyete başlayan Şiddet Önleme Merkezi'nin aylık değerlendirme toplantısını ilk kez burada yapıyoruz. Bundan sonra da kadın derneklerimizin temsilcileriyle sadece ayda bir değil, günün her saatinde bu merkezimiz işbirliği halinde olacaktır. Bakanlığımız artık adından da anlaşıldığı üzere ailelere yönelik sosyal politika üreten bir kurumdur. Kadınlarımız da ailemizin temelini oluşturması dolayısıyla öncelikle bu çalışmalarda kadın derneklerimizin temsilcilerinin fikirleri bizim için önemlidir. İl Müdürlüğü olarak bu merkezimizin başına kadın bir il müdür yardımcısı görevlendirmemiz de bu konuya gösterdiğimiz hassasiyettendir. Kadın derneklerimizle işbirliğini önemsiyoruz" dedi.
Toplantıya kadın derneklerinin temsilcileri de Mersin'de kadınlara yönelik yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdiler. Temsilciler, bu tür toplantıların en az ayda bir yapılmasının çok yararlı olacağını da dile getirdiler.
(KYM-Y)

01.02.2013 09:47:50 TSI

Editör: Wan Haber