Tüketici kredisi, konut kredisi, taşıt kredisi ya da diğer bireysel bazda çekilen kredilerin tamamını hemen hemen bütün banka ortak şartlarda aynı olmak üzere bazı yerlerde çeşitli değişiklikler de söz konusu olmak ve biçiminde bankalar genel itibarıyla kredileri kullanılmaktadırlar.

Euro-Dolar paritesinde meydana gelen yükselişin önüne geçebilmek amacıyla Merkez Bankası politika faizlerinde ufacık da olsa bir artışa gitmişti. Bu durum Aslında bankaların konut kredisi faizlerini arttırması anlamına gelmektedir. Haziran ayında konut kredisi faizleri yüzde 0,64 civarında iken şimdilerde ise yüzde 1,25 seviyelerine kadar yükselmiş bulunmaktadır.

İş Bankası sıcak bir yuva sahibi olmak isteyen vatandaşlara 6 ay geri ödemesiz kredi kullanma imkanı tanımaktadır.

6 Ay Geri Ödemesi Konut Kredisi

İş Bankası kredi kullanarak ev sahibi olmak isteyen fakat belli bir süre geri ödeme gerçekleştirmeyecek olan yurttaşlar açısından 6 aylık bir geri ödemesiz Kredi kampanyasını başlattı. Bu kampanya dahilinde ilk taksitin başlayacağı tarih haziran ayında olacaktır.

Geri Ödeme

İş Bankası’ndan genel itibariyle 120 aylık vade seçeneği ile 200.000 TL kadar kredi kullanılması halinde ilk taksit Haziran ayında ödenecek. İlk taksit tutarının ne kadar olduğu ise genel itibari ile toplu bir şekilde ödenecek ve taksit tutarı 16.380 TL’den az olamayacak. Kampanya ile 6 aylık süre boyunca ödeme gerçekleştirmeyen vatandaştan 16 bin lira toplu ödeme yapması talep edilecektir.

Bu krediden yararlanmak amacıyla isteyen vatandaşlar açısından uygulanacak faiz oranının ise % 1.35 olacağı unutulmamalıdır

Başvuru Nasıl Yapılır?

İş Bankası tarafından konut kredisi almak isteyen vatandaşlara yönelik 6 ay geri ödemesiz kredisi ne başvurmak amacıyla hemen vatandaşlara en yakın İş Bankası’na kimlikleri ile beraber gitmeleri, evin tapu belgesi ile beraber başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri mümkündür. Kredi başvurularına İş bankasının internet şubesi üzerinden gerçekleştirilmesi avantajları mevcuttur. Özellikle de son zamanlarda Panda sebebiyle evden dışarı çıkmak gibi bir problem yaşadığımız için tüketicilerin İş Bankası ile ilgili mobil bankacılık ve internet bankacılığı uygulamalarını da kullanarak bu krediden faydalanmaları mümkündür.

Editör: Wan Haber