Bilindiği gibi yaklaşık olarak 10 hafta önce Whatsapp uygulaması bütün dünya genelinde 2,5 milyara yaklaşan kullanıcılarına bir ileti göndererek bundan sonra Whatsapp kullanabilmenin şartı olarak kullanıcıların bilgilerinin Facebook Platformu ile paylaşılmasının önünü açan bir dizi kuralları açıklamıştı.

Durum böyle olunca bütün kullanıcılar kişisel verilerinin Facebook ile paylaşılmasına karşı çıktıkları için haberin duyurulduğu ilk 24 saat içerisinde dünya genelinde Whatsapp kullanıcı sayısında %30 oranında bir düşüş yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahi olaya el atarak yerli mesajlaşma uygulamalarının kullanılmasına dikkat çekmişti.

Bip uygulaması başta olmak üzere dedi mesajlaşma programı nedir? Soruları gündeme gelmişti. Dünya genelinde ise Telegram uygulamasının daha fazla incelendiği ve daha fazla araştırıldığı da gelen haberler arasında yer alıyordu.

Whatsapp yönetim kurulu üyeleri, dünya genelindeki üye sayılarının azalmasını göz önünde bulundurarak 8 şubat tarihine kadar bir karar vereceklerini, ya Whatsapp sözleşmesini kesin ve radikal bir karar olarak uygulayacaklarını ya da bu sözleşmeden geri çekileceklerini ilan etmişlerdi.

Son 24 saat içerisinde Whatsapp uygulaması 8 şubat tarihine kadar Whatsapp sözleşmesini ertelediklerini yani geri çektiklerini duyurdular.

Dün geceden itibaren Whatsapp uygulaması bütün kullanıcılarına kendilerini rahatlatacak 4 yeni karar aldığını duyurdu.

Peki Nedir Whatsapp’ın En Son Aldığı 4 Karar?

  • Gizliliğinizi korumaya kararlıyız
  • Whatsapp Paylaştığınız konumu göremez
  • Kişisel sohbetlerimiz uçtan uca şifreli oldukları için Whatsapp bunları okuyamaz ve dinleyemez
  • Whatsapp kişilerinizi Facebook ile paylaşamaz
Editör: Wan Haber