Tuşba Belediye Başkanlığı’nın ‘Temiz bir çevre için öğrencilerle el ele’ sloganı ile başlattığı temizlik kampanyası çerçevesinde Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, belediye meclis üyeleri, Abdurrahman Gazi Mahallesi Muhtarı İsa Öznur, belediye çalışanları ile Hacı Ömer Sabancı Orta Okulu öğrencileri ile birlikte mahallede çöp topladılar. Öğrencilerde çevre bilincini oluşturmak adına düzenlenen kampanya kapsamında belediye görevlileri öğrencilere, üzerinde ‘Tuşba Belediyesi’ yazılı tişört, şapka ile eldiven ve çöp poşeti dağıttıktan sonra okulun bulunduğu Abdurrahman Gazi Mahallesinde çöp toplamaya başladılar. Mahallede sokak sokak dolaşan, Başkan Doç. Dr. Özgökçe, belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları ile öğrenciler, buldukları çöpleri poşetlere doldurdu. Mahallede yapılan temizliği ardından öğrencilere teşekkür eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Özgökçe, kampanyayı öğrencilerin ve dolayısıyla ailelerin çevreye olan duyarlılığını artırabilmek adına düzenlediklerini ifade etti. Doç. Dr. Özgökçe, herkesin kendi evini, çevresini, mahallesini, ilçesini, ilini temiz tutması durumunda tertemiz bir dünyanın olacağını kaydetti.


“BU TÜR ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK”
‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde de bu tür etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Başkan Doç. Dr. Özgökçe, “Bu çevreyi sizlerle birlikte koruyacağız. Çevrenin en önemli temizleyicileri bizleriz. Biz kirletmedikçe bu çevre kirlenmez. Bakın attığımız bir plastik çöp 500 ve hatta bazıları bin yıl doğada kalıyor. Doğada kalan pil, çöp ve atıklar hepsi kanserojen ve bular hepsi yarın öbür gün başta bitkileri, hayvanları ve neticede insanları zehirliyor. Birçok hastalığa da neden oluyor. Onun için biz belediyeler olarak şunu yapacağız. Çevre temizliğimizi yapacağız. Ama başta bizlerin kirletmememiz lazım. Önce hedef kirletmemektir. Ama kirlenen yerler varsa da bizler hep birlikte temizleyeceğiz. Sizlerinde kendi okulunuzu, kendi evinizi kendi çevrenizde bu bilinci oluşturmanız lazım. Zaten bu amaçla bugün buradayız” dedi.


Sağlıklı çevrede, sağlıklı bireylerin yetiştiğini de dile getiren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “Bizler de kendi sağlığımız adına, çevrenin dengesi adına, biyolojik çeşitliliği adına, inşallah çevremizi çok temiz tutacağız. ‘Temizlik imanda gelir’ İman demek temizlik, güzellik demektir. İnşallah bu güzelliği bu temizliği sizlerde görüyoruz” şeklinde konuştu.

Öğrenciler tarafından toplanan çöpler belediye yetkilileri tarafından araçlara yüklenerek taşındı.

Editör: Wan Haber