Türkiye’de 2. hatta 3. Dalgasını yaşayan koronavirüsü artış gösterince hükümet, çeşitli tedbirleri uygulamaya koydu. Böylelikle sokağa çıkma yasaklarının üzerinde sıklıkla duruldu ve neticeleri olumlu bir şekilde alınmaya başlandı. Böylelikle insanlar, daha fazla evde kalmamak amacıyla acaba hükümet, sokağa çıkma yasaklarını kaldıracak mı kaldırmayacak mı? Sorularını son zamanlarda arama motorlarında sıklıkla sormaya başladılar.

Konu ile ilgili bir başka açıklama Sağlık Bakanlığı bilim kurulu üyesi profesör doktor İlhan'dan geldi. Yılbaşı gecesinden itibaren başlayarak 4 günlük uygulanan sokağa çıkma yasağı sonrasında vaka sayılarında ciddi manada düşüş yaşandığı belirtildi.

 Sokağa çıkma yasakları ve önlemleri neticelerinin önümüzdeki günlerde daha da net bir tablo oluşturacağını aktaran Profesör İlhan, sonrasında yasakların kaldırıp kaldırmayacağı ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Kabine toplantısının ardından salgınındaki düşüşün olumlu neticelerinin artış göstereceği ve böylelikle vatandaşların sokağa çıkma yasağı haklarının kaldırılması ile ilgili beklentileri açıklandı.

Editör: Wan Haber