Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Gönül Elçileri" projesi kapsamında Ordu'nun ilçelerinde toplantılar devam ediyor.
Proje ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının artırılması, insan kaynağının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan ve yürütülmekte olan "Gönül Elçileri" projesinde, Ordu'da en gönüllü ilçeler İkizce, Gölköy ve Kumru oldu.

DOĞAN: "İKİZCE İLÇESİ'NDEN 483 BAŞVURU"
İkizce Kaymakamı Ali Doğan, projenin Türk kültüründeki gönüllülük, fedakarlık, diğerkamlık gibi nosyonların yeniden diriltilmesi için önemli olduğunun altını çizerek, "İkizce'den şu ana kadar 483 vatandaşımız ve memurumuz gönül elçisi olmak için başvuruda bulundu. Ordu olarak da şu anda ikinci sıradayız. Bu harika bir ekip çalışmasının bir ürünü. İnşallah yapılacak uygulamalarla da proje hem ilçemizde hem de ilimizde amacına ulaşacaktır" dedi.

BOLAT: "GÖLKÖY'DEN 403 BAŞVURU"
Gölköy Kaymakamı İsa Bolat, kimsesiz ve aile desteğine ihtiyaç duyan çocukların korunması ve yetiştirilmesinde birinci derecede sorumluluğun devlete düştüğünü ancak devletin imkanlarının da bir yere kadar olduğunu söyledi.
Toplantıya katılan herkesi bir gönül elçisi olarak gördüğünü belirten BOLAT, "Gönül Elçileri Projesi'nin amacı, devlet korumasındaki çocukların, aynı zamanda aile sevgisi ve sıcaklığını yaşaması, kendine güveni tam, hayatın zorluklarını kucaklayabilen, ayakta dimdik durabilen bireylerin yetişmesidir. Bir çocuğun ilk altı yılı, onun altın yılıdır. Çocukların karakter eğitimi çok önemlidir. Bu yaştaki çocuklarla daha kaliteli zaman geçirilmelidir. O nedenle örnek anne babalara ihtiyaç vardır. Sizlerin de bu duyarlılık içerisinde olacağına inanıyorum" diye konuştu.

ÖZKAN: "KUMRU'DAN 370 BAŞVURU"
Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan, Türk kültürel değer ve gelenekleriyle yakından ilgili projenin tanıtımını yapmak ve katılımcılardan katkı sağlamaları için destek verilmesi amacıyla talepte bulunmak üzere bir araya geldiklerini söyleyerek, Projenin özünün yardımlaşma olarak ifade edebileceğini dile getirdi ve hayata geçirilmek istenen projenin tamamen gönüllülük esasına dayalı olduğunun ifade etti.
Gönül Elçileri Projesi'nde İlçelerde yapılan başvurular ise, İkizce 483, Gölköy 403, Kumru 370, Ünye 285, Çaybaşı 217, Aybastı 190, Korgan 174, Akkuş 143, Ulubey 140. Diğer ilçelerde de toplantılar yapılmakta ve 'Gönül Elçisi' başvuruları artarak devam ediyor.

VALİ DÜZGÜN, KAYMAKAMLARA TEŞEKKÜR ETTİ
"Gönül Elçileri" projesinde, Ordu'nun 2 bin 697 'Gönül Elçisi' ile ilk sıralarda yer aldığını hatırlatan Vali Orhan Düzgün, Orduluların yoğun ilgi gösterdiğini ve Ordu'yu ilk sıralara taşıdıklarını söyleyerek "Yapmış olduğumuz çalışmalar ve toplantılarla toplumun farklı kesimlerinden projeye önemli destek sağlandı. Sosyal projelere her zaman önem veren kadirşinas Ordulular, 'Gönül Elçileri' projesine de gönülden katılarak, Ordu'nun bu alandaki farkını ortaya koymuşlardır. Projeyi gönülden yürüten Kaymakamlarımıza da teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu
(RCP-SLH-Y)

08.02.2013 13:25:49 TSI

Editör: Wan Haber