Van Dernekler Federasyonu (Van FED) öncülüğünde İstanbul'da bu yıl 2'ncisi düzenlenen Van Tanıtım Günleri bugün sona erdi.

İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanında düzenlenen Van Tanıtım Günleri'nde; Van, İstanbul'da tanıtıldı.

'Urartuların Başkenti Van İstanbul'da' sloganıyla düzenlenen tanıtım günlerinde Van'ın bir birinden lezzetli yöresel yiyecekleri, kültürel öğeleri, geleneksel kıyafetleri, tarihsel dokusu tanıtıldı.

Van Dernekler Federasyonu (Van FED) öncülüğünde gerçekleştirilen ve 4 gün süren tanıtım fuarına siyasi aktörlerin ziyaretleri, dengbej kültürü, konserler, yöresel yemekler ve tarihi yapılar damga vurdu.

400 binden fazla Vanlının yaşadığı mega kentte 'Van Tanıtım Günleri', 150 standıyla Anadolu'yu İstanbul'da yaşattı.

Van Dernekler Federasyonu (Van FED) Başkanı Fatih Yağız, Vanlılarla bir araya gelmekten ve memleketin kültürünü burada tanıtmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu dile getirdi.

Yağız, "Hemşehrilerimizle birlikte burada olmaktan mutluyuz. İsteriz ki daha fazla bu tür etkinlikler olsun, her sene daha fazla katılım sağlansın. Çok güzel bir organizasyonla beraber Vanlıları aynı çatı altında birleştirmek çok güzeldi. Devamında daha da güzel şeylerin olması ümidiyle" ifadelerine yer verdi

Editör: Wan Haber