Yaz mevsiminin gelmesi ile beraber yoğun tempoda çalışanlar başta olmak üzere, toplu taşıma kullananlar ve egzersiz yapanlar iyi bilir koltuk altı kokusunun ne derece kötü bir durum olduğunu. Koltuk altı kokusuna ne iyi gelir? sorusu merak edilirken bizlerde sizler için evde yapılabilecek ve koltuk altı kokusunu giderebilecek çeşitli tarifler derledik. İşte bütün detaylar haberimizde. 

Koltuk Altı Neden Kokar?
İnsan vücut ısısı yükseldiğinde hipotalamus bir termostat işlevi görerek vücudun ısı kaybetmesi amacıyla vücuda terleme ile ilgili çeşitli elektrikler gönderir. Aslında Ter bezleri tuz ve su gibi bileşenlerden oluşan bir sıvı üretir ve genel itibariyle buna sıvı kokusuz olur. Fakat koltuk altı gibi bölgelerde cilt üzerinde bulunan bakteriler Ter ile beslenmektedir ve bu kötü kokunun temel kaynakları aslında bu bakteriler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Koltuk Altı Kokusunu Önlemenin 4 Yolu
•    Koltuk altının temizlenmesinden emin olmak gerekir. Kokuyu giderebilmek amacı ile koltuk altlarının beyaz bir sabun ve su ile güzel bir şekilde yıkandıktan sonra cildin sabundan iyice arındığından emin olunmasına riayet edilmelidir.
•    Deodorant ve antiper içinde paraben ve alüminyum ve propilen glikol bulunmamasına dikkat edilmelidir. Bu ürünler koltuk altında bulunan bakterileri daha çok arttırarak kötü kokuya sebep olduğu gibi insan sağlığını da ciddi oranda tehlikeye atar.
•    Doğal kumaşlar kullanılmalıdır. Çok sıkı ve suni kumaşlar giyilmemelidir. Özellikle de yaz aylarının gelmesi ile beraber artan sıcaklıklar da insanların kendilerini rahat edecekleri geniş elbiseler giyerek terlemenin önüne bir nebze olsun geçilmeye gayret etmeleri gerekiyor. Bu sebeple pamuklu keten gibi kumaşlar giymeye özen gösterilmelidir.
•    Koltuk altlarının terlememesi amacıyla düzenli bir şekilde koltuk altı tüylerinin temizlenmesi gerekir.

Koltuk Altı Detoksu Nasıl Yapılır?
Öncelikli olarak gerekli olan malzemelerden 1 çorba kaşığı bentonit kili ile 2 çay kaşığı elma sirkesinin hazırlanması gerekir. Kil ve elma sirkesinin güzel bir şekilde karıştırılma işleminin gerçekleştirilmesinden sonra koltuk altına sürülmesi, 5 ile 15 dakika arası bekletilmesi gerekir. Öncelikli olarak minik bir deneme yaparak bunun sağlıklı sonuçları gözle görülebilir. Eğer aşırı bir şekilde yanma, kaşınma hissi olursa hemen su ile yıkamak gerekir.


 

Editör: Wan Haber