Karpuzun Simetrik Bir Şekilde Olduğundan Emin Olun: Karpuzun yüzey tarafında kesik, çürük  durumlarının olmadığından emin olduktan sonra sağlam ve simetrik bir şekilde olmasına özen gösterilmelidir. Karpuzun yüzeyinde çeşitli yumrular mevcut ise bu durum yetiştirilme esnasında karpuzun susuz bırakılmasından ya da yeteri kadar güneş ışığı alamamasından kaynaklandığı anlaşılacaktır. Seçilen karpuzda yumru olmadığından emin olmak en öncü kural sayılmaktadır. 

Boyutuna Göre En Ağır Olan Karpuzu Seçmeye Çalışın: Bu kriter, aslında sadece karpuz değil de hemen hemen çok çeşitli alanlarda meyveleri seçmek amacıyla kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. Karpuzun boyutuna göre beklenenden daha da ağır olması demek yeteri kadar olgun ve sulu bir karpuz olduğu anlamına gelecektir.

Karpuzun Üst Kısmındaki Renk Önemlidir: Karpuzun üst tarafında bulunan sarımsı renk, karpuzun tarlada yetişme esnasında toprağa değdiği kısım olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu leke her zaman kremsi ya da sarımsı bir renkte olmak zorundadır. Bu renk ne kadar koyu ise bu durum o kadar iyidir. Eğer bu leke beyaz ise ya da hiç yoksa bu durumda o karpuzu almamanız gerekecektir. Çünkü bu karpuzun yeterince olgunlaşmadığı anlamı ortaya çıkacaktır.

Parlamayan Mat Görünümlü Karpuzu Seçin: Parlak ve gösterişli bir karpuz yeteri kadar olgunlaşmamış bir karpuz manasını gelecektir. Bu nedenle karpuz seçerken tercihinizi iyi gözüken mat-1 karpuzdan yana kullanmalısınız.

Karpuza Vurulduğunda Yüzeyi Sert, Sesi Tok Gelmelidir: Karpuza sert bir şekilde vurulduğu zaman yüzeyinin sert olması gerekiyor. Daha yumuşak olan karpuzlar tüketicilere istedikleri lezzeti vermeyebilir. Şimdi geldik en zor bölüme, karpuza vurulduğunda iyi olup olmadığını anlamak biraz zaman isteyen bir tecrübe gerektirir. İyi karpuz, tok bir ses çıkarırken kötü karpuzdan donuk bir ses çıkar. Diğer önerilerimize dikkat ettiğiniz sürece bu adımı atlayabilirsiniz.

Editör: Wan Haber