Proje içerisinde toplam uzunluğun 1933 metre olduğunu ve 6 viyadüğün yapılacağını ve tüm viyadüklerin tamamlandığını da Bakan sözlerine ilave etti. Alt yapı hizmetlerinin de yüzde 90 oranında tamamlandığını söyledi.

Bakan İsmailoğlu, Ankara-Sivas YHT Hattının yapıldığı Elmalı Şantiyesi’ni incelemek için ortamı ziyaret etti. İşçilerle bayramlaşarak iyi dileklerini ileten bakan, “proje bittiğinde aralarında 393 kilometre mesafe olan iki şehir 12 saat yerine 2 saatte geçilebilecek dedi.”

Ankara-Sivas Arası Hızlı Tren Ne Zaman Bitecek?
 

Salgın Koşullarına Uyuluyor

Bakan covid-19 sürecinde yapılan ulaşım çalışmalarında Bilim Kurulunun tavsiyelerine dikkatle uyulduğunu ifade ediyor. Şantiyeler de sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerine tamamen uyuluyor. Aynı zamanda iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine de titizlikle uyuluyor. Bakan tüm çalışan personellere çalışmaları için teşekkürlerini sundu.

Karaismailoğlu, proje bittiğinde işletme hızının saatte 250 kilometre olacağını ve hızlı trenin elektrikli ve sinyalli olacağını ifade etti.  Bu ifadelerini de şu sözleriyle açıkladı: “ Ankara-Sivas YHT Projesi, üstyapı ve elektromekanik yapım işleri, Kayaş-Yerköy arası 151 kilometre ve Yerköy-Sivas arası da 242 kilometre olmak üzere iki etap halinde ve toplam 393 km olarak inşa ediliyor. Güzergah boyunca Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere toplam 8 istasyon vatandaşa hizmet verecek.”

Ankara-Sivas hızlı tren hattının toplam uzunluğu 66,08 kilometredir ve 49 tünelden oluşmaktadır. Toplam uzunluğun da 63,3 kilometrelik kısmının bittiği ve tünelinde 56,86 kilometrelik tünel kaplamasının bittiği de bildirildi. İki adetlik viyadükün de sadece 252 metrelik kısmının kaldığı da ifadeler arasında.

Bakan elektromekanik işlemlerin de yüzde 66 oranında tamamlandığını bildirdi. Bakan çalışmaların büyük oranda bittiğinin haberini bu şekilde müjdelemiş oldu. Türkiye’nin bu projelerle markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlediğini de bakan sözlerine ekliyor. Vatandaşlar için de durmadan üretmeye devam edeceklerini sözlerine ekliyor. Hızlı tren haberi tüm Türkiye için büyük bir proje olacağa benziyor.

Editör: Wan Haber