Gaziantep Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, 2012 yılında sağlık alanında yapılan işler ile ilgili düzenlenen toplantıda değerlendirme yaptı.
Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan toplantıya, Gaziantep Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tanrıverdi, Gaziantep Kamu Genel Sekreteri Kadir Çağlar Çatak, müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe sağlık müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, 2012 yılında sağlık alanında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, "2012 yılı bilgilendirme ve değerlendirme toplantısını ve elimizden geldiği kadar yaptıklarımız veya hedeflerimiz dışında sizleri aydınlatalım istedik. Gaziantep Türkiye'nin 6. büyük şehri fakat sağlık alanında hak ettiği yerde değil. Sağlıkta ilk 6'da değiliz. Gerek yatırımlar acısından yıllardır. En son yapılan çocuk hastanesi dışında, Şehitkamil dışında hiç bir şey öncelik almamış. Personel sayısı ortalamasında Türkiye'nin altında kalmış bir ildi. Fakat ben bu görevi kabul ederken bu şartları da ileri sürdüm 6. büyük şehir ise en azından ilk 10'na girmemiz lazım. Bu sebepten dolayı bu yıl içerisinde hem personel hem yatırımlar açısından oldukça mesafeler kat edildi. Bunların hepsi sizinle yapılan şeyler sonuçta 'Neferler ve askerler' önemlidir. Sahada sizler varsınız. Sizlerin başarısı bu şehrin başarısıdır. Bundan biz hiç bir şekilde nemalanma ya da bir övünç kaynağı çıkarmıyoruz. Bu görevi kabul ederken bunun üzerine dedik ki biz yıllardır Sağlık Müdürlüğümüze gelir gideriz çok kötü olduğunu söyleriz. Konum itibariyle, yer itibariyle, bina itibariyle çok kötü buna yönelikte kampus içerisinde bir hizmet binası yapılacak. İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binası kapalı alanı ile 5 bin 211 metre kare, Halk Sağlığı Müdürlüğü hizmet binası 2 bin 215 metre kare yeni bina inşa ediliyor" dedi.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından 2012 yılında başarılı olan sağlık çalışanlarına plaket ve teşekkür belgesi verildi. Sağlık çalışanı Recep Örge ve Sedat Akdemir'e, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Sedat Kılıç'a ise teşekkür belgesini Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tanrıverdi takdim etti.
(FS-HD-Y)

10.01.2013 12:19:43 TSI

Editör: Wan Haber