Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından Fen, Bilim ve Teknoloji Çalıştayı düzenlendi.
İkbal Termal Otel'de gerçekleştirilen çalıştaya Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Nuray, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, okulların müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldılar.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, milletin mutluluğunun halkın bilgisizlikten kurtulmasına bağlı olduğunu belirtti. Yalçın, "Bu da öncelikle çocuklarımızın iyi bir eğitim öğretim sürecinden geçirilmesiyle sağlanır. Eğitim ve öğretim yöntemlerini belirlemeden önce nasıl bir insan yetiştirmek gerektiğini belirlememiz gerekiyor. Bu ve bunun gibi konularda karşılıklı bilgi alış verişi yapılarak ortak sonuçlara ulaşmayı hedeflediğimiz için bu çalıştayı yapıyoruz. Bu çalıştayın verimli bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
AKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Nuray ise yaptığı konuşmada, "Eğitimde gevşeklik olamaz, verdiğimiz eğitimlerle geleceğin temellerini atıyoruz. Yetişen her birey aldığı eğitimle vatanına, milletine faydalı olabilir" dedi.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise yapılan işbirliğin son derece önemli olduğunu kaydederek, "İnsanlarımız genelde üniversite mezunu olup ta işe girdikten sonra gelişmelerden kopuyorlar. Fakat fen, bilim ve teknoloji yerinde durmuyor. Dolayısıyla kendimizi yenilememiz son derece önemlidir" dedi. Eğer bir ülkede edebiyat, şiir ileri düzeyde ise fen ve teknolojinin de ileride olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, Türk bilim adamlarının sayısını artırmak için daha çok çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, "Bunu da yapabilmemiz için eğitim kurumları ile eğitimcilerimizin, sanayi sektörünün yöneticileri ve çalışanlarının mevcut bilimden ve teknolojiden haberdar olmaları, bilim ve teknolojik donanımlarını arttırmaları ve kendilerini sürekli geliştirmeleri gerekmektedir. Üniversitelerimizin de ülkemizin kalkınması için daha çok çalışmaları gerekir. Son zamanlarda yapılan çalışmalar ülke olarak iyi yönde ilerlememizi sağladı. İhracat rakamlarımız 153 milyar dolarlara ulaştı. Türkiye artık bölgesinde istikrarlı bir duruma geliyor. Pasaportumuz ve paramız da değerlendi. Afyonkarahisar'da bir ilk olan bu çalıştaya katkıda bulunanları tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
Çalıştay sonuç bildirgelerinin sunumunun ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afyon Kocatepe Üniversitesi arasında protokol imzalandı.
(MK-SK-Y)

22.01.2013 17:51:24 TSI

Editör: Wan Haber