Manisa'da 1 Ocak Salı günü eski eşini bir kafede darp ettikten sonra kayıplara karışan ve daha sonra polis ekipleri tarafından yakalanan şahsın, savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.
Konuyla ilgili Manisa Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Eşinden boşanmış olan K.A.'nın 01 Ocak 2013 günü Utku Mahallesi İbrahim Gökçen Bulvarı üzerinde bulunan bir kafeteryada otururken eski eşi T.Ç. tarafından darp edildiği, darp olayına müteakip müşteki K.A.'nın müracaatı üzerine gerekli adli tahkikatın Cumhuriyet Savcısının talimatıyla başlatıldığı tespit edilmiştir. Başlatılan adli tahkikat kapsamında şüpheli T.Ç.'nin olayın hemen sonrasında yakalanarak 'kasten yaralama' suçundan ifadesinin alınarak Cumhuriyet Savcısının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, Müşteki K.A.'nın ise, olaya müteakip kadın sığınma evine gitmek istemediğini beyan etmesi üzerine önleyici tedbir kararının alınarak kendisine tebliği edildiği ve onaylanmak üzere Manisa Aile Mahkemesi Başkanlığına gönderildiği tespit edilmiştir" denildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
K.A, eski eşi T.Ç. ile pastanede buluştu. Masada bir süre oturan çift daha sonra tartışmaya başladı. Daha sonra sinirlenen T.Ç, yan masada duran telefonu alıp dışarıya doğru yöneldi. Bu sırada T.Ç'nin arkasından giden eski eşi K.A, kafenin alt katında tartışmaya devam etti. Kafede oturanların gözü önünde boşandığı eşini evire çevire tartaklayan T.Ç, K.A'yı saçlarından sürükledikten sonra tekmeledi. Kafe işletmecilerinin araya girerek dışarıya çıkardığı T.Ç, daha sonra elini kolunu sallayarak kafeden ayrıldı. Yaşananların ardından işyeri çalışanları durumu polis ve 112 Acil sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen 112 Acil sağlık ekipleri, genç kadını Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tedavisi tamamlanan genç kadın daha sonra Karaköy Polis Karakolu'na giderek eski eşinden şikayetçi oldu. Bu sırada olay yerine gelen polis, kayıplara karışan T.Ç'yi kısa süre sonra yakaladı.
(ÖND-YHY-Y)

03.01.2013 18:17:54 TSI

Editör: Wan Haber