Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin başkenti Şam'da 48 İranlı rehine karşılığında aralarında 4 Türk'ün de bulunduğu 2 bin 130 sivilin takasıyla ilgili, "Temennimiz odur ki, Suriye'nin cezaevlerinde olan birçok masum insan, mağdur insan, bunlar da bir an önce kurtulmuş olsun. Bu süreci takdir etmek gerekiyor" dedi.
Başkent Niamey'de, Nijer Cumhurbaşkanı ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, burada gündeme ilişkin soruları cevapladı. Erdoğan, Suriye'deki esir takasıyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Gerek Katar'ın, gerekse Türkiye'den bir STK'nın girişimleri ile başarılan bir süreç oldu. Konuyla ilgili olarak bundan sonraki süreçte ne gibi gelişmeler olur şu anda bunu söyleyemiyorum. Ancak önceki süreçte bizler muhalif kanatla bazı görüşmeleri sürdürdük ve muhalif kanadın bu konuda bir ön hazırlığı aslında var gibiydi, ama Suriye buna nasıl bir tepki gösterecekti, o belirsizdi. Şu anda Suriye'nin 2 bin 130 rakamını kabul etmesi, herhalde bununla ilgili olan tamamlayıcı bir süreç olmuş oldu. Tabii, temennimiz odur ki, Suriye'nin cezaevlerinde olan birçok masum insan, mağdur insan, bunlar da bir an önce kurtulmuş olsun. Bu süreci takdir etmek gerekiyor. Akşama kadar neler olur bilemiyorum, Hayırlı olsun demekten başka bir şey demek bize düşmez."
(İHA-OK-D)

09.01.2013 15:54:02 TSI

Editör: Wan Haber