AK Parti Amasya Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanvekili Dr. Avni Erdemir, Amasya il merkezine toplam maliyeti yaklaşık 20 milyon lirayı bulacak 32 derslik, 3 atölye, 200 öğrenci pansiyonu ve bir kapalı spor salonuna sahip Endüstri Meslek Lisesi yapımının Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesine alındığını açıkladı.
İpekköy mevkisinde inşa edilecek okulun yapımına yıl içerisinde başlanacağını belirten Avni Erdemir, ayrıca Amasya İmam Hatip Lisesi'ne 200 öğrenci kapasiteli pansiyon ile Merzifon Fen Lisesi'ne de Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla kapalı spor salonu yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi.
Parti binasında AK Parti Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman'ın da katılımıyla ildeki eğitim yatırımlarını değerlendirdiği basın toplantısında, Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü görevi yaptığı dönemde pansiyon sıkıntısı çektiklerini hatırlatan Erdemir, "2003 yılında Amasya'mızın pansiyon kapasitesi tüm ilçelerle birlikte bin 350 idi. Bugün itibariyle kapasite 4 bin 50'ye çıkmış durumda. Amasya kamuoyunun bilmesi açısından çok önemli. Ek 2 bin 700 yapılmış. Cumhuriyet tarihi boyunca Amasya'mıza ilçeleriyle birlikte yapılan pansiyon kapasite bin 350, 2003'ten bu güne bizim yaptığımız 2 bin 700. Yani iki katından daha fazla pansiyon kapasitesi Amasya'mız da oluşturmuş durumdayız. Eğitimin altyapısını güçlendirme açısından bunu çok önemli buluyorum. Amasya'da ki eğitim altyapısı tarihte görülmemiş şekilde güçlendirilmiştir. İnşallah Amasya'da kalite konuşacaktır" dedi.
Erdemir, yıl içerisinde yapılması planlanan ve devam eden pansiyonların da devreye girmesiyle pansiyon sayısının 5 bine ulaşacağını vurguladı.
Milletvekili Erdemir, Amasya'ya gelen her devlet büyüğünün şehirdeki yatırım ve çalışmaları incelerken, cami, türbe ve müzeleri de gezmelerinin doğal olduğunu vurgularken, parti yöneticilerinin de uyum içerisinde çalıştıklarını anımsatan İl Başkanı Salman'da Amasya'ya 8 ayda 8 bakan gelmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.
(MÇ-SLH-Y)

26.01.2013 17:08:52 TSI

Editör: Wan Haber