Türkiye gündemine dün itibariyle giren ve Sedat Peker'e yakınlığı ile tanınan Emre Olur kimdir? Emre Olur nerelidir? Emre Olur kaç yaşında ve ne iş yapıyor?

Emre Olur biyografisi ve özgeçmişi şöyle: 

Sosyal medya yöneticisi olarak bilinen Emre Olur, aynı zamanda Beşiktaş Kongre üyeleri arasında yer alıyor.

Beyaz TV'de öncesinde ise Flaş TV'de bazı programlara yorumcu olarak katılmış. 

Emre Olur adı ilk olarak sanatçı Gökhan Özoğuz'un, sosyal medya platformu Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada 15 Temmuz gününün katliam günü olduğunu ve kutlanmaması gerektiğini savunamsında sonra aldığı tepkiler sırasında gündeme geldi. 

O dönem bilgi güvenliği ve sosyal medya uzmanı olduğu belirtilen Emre Olur Twitter hesabından Gökhan Özoğuz'a sert tepki göstermişti.

Emre Olur'un Twitter profilinde Bilgi güvenliği ve sosyal medya uzmanı yazıyor.

Beyaz Tv'de canlı yayınlara da katılan Emre Olur, Sedat Peker'e olan yakınlığıyla da biliniyor.

Peker'in birçok etkinliğine katılıyor, onunla birlikte görüntü veriyordu. 

Son olarak Sedat Peker'in yurt dışına kaçmasıyla birlikte bir kez daha gündeme geldi.

Peker'de medya dünyasından bazılarının eleştiriler yöneltmesi üzerine bazen cevapların Emre Olur'dan geldiği görülmeye başlandı. 

Öte yandan; Çete lideri Sedat Peker'in videolarında ismi geçen isimlerden Süleyman Özışık, 22 gün sonra suskunluğunu bozmuştu. Peker ile 2 yıl önce görüştüğünü söyleyen Özışık,"Bu görüşmeden bir yıl sonra bu kişi benim cep telefonuma mesaj gönderdi, İstanbul Emniyeti'nde FETÖ'cü bir grup olduğunu, tespit ettiğini söyledi.

Pek çok kaynağıma, devlet kademesine sordum, bir bulguya rastlamayınca konuyu kapattım. Aynı tarihlerde ağabeyim Hadi Özışık beni aradı, Peker'le Youtube çekimi yapacaktım, Soylu'ya sordum, 'zinhar yapma' dedi diye aktardı. Ben de 'bence de o yayını yapma' dedim.

Hadi Özışık, sonraki süreci anlattı kendi yayınında. Benim adım bu meseleye hiç haberim yokken dahil olmuş oldu. Twitter'da beğen ikonuna istemsizce dokunmuş ve beğenmişim. Şimdi buradan beni Sedat Peker'in safına geçtiğim anlamına getirmişler, öyle manşetler atmışlar" dedi. 

Sedat Peker'e yakınlığı ile bilinen Emre Olur, Özışık'a yanıt verdi. Olur, Özışık'ın kızının 2020 yılında yapılan düğününe ait görsel ve videolar paylaşarak, "Sedat Peker hediye olarak maddi değeri takriben 80.000 ₺ olan mücevher kolye göndermişti. Neden kabul ettin? Ayrıca büyük devasal bir Sedat Peker çelengi vardı. Onun önünde neden ailecek fotoğraf çekildiniz?" yazdı. 

Öte yandan son olarak Halk TV'de konuşan Gazeteci Barış Pehlivan, Emre Olur'un Sedat Peker'le ilgili ilginç bir iddiasını gündeme getirdi. Pehlivan, "Emre Olur, Sedat Peker'in Dubaili yetkililerle görüştüğünü söyledi" dedi.

Editör: Wan Haber