Bu havaalanının temeli 3 Nisan 2017 yılında 766 hektarlık bir alanda atılmıştı. Havaalanı Rize’nin Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy’de inşa ediliyor.  Havaalanının yapımında 88.5 milyon tonluk taş kullanılacak. Gece gündüz kamyonların malzeme taşıdığı alanda deniz dolgusu işlemleri devam ediyor. Kamyonlar dışında bölgeye 2 hafriyat gemisi de yardım ediyor.  Günlük olarak havalimanına 120 bin tona yakın dolgu taşınıyor. Proje sahasına taşınan taşlar Tektaş taş ocaklarından taşınarak getiriliyor. Kamyonların doldurduğu hafriyat gemileri taşları 28 metre derinlikte denize bırakıyor. Toplamda 2 milyon 400 bin metrekarelik deniz taşı alana doldurulacak.  Projenin yüzde 68’lik kısmı tamamlandı ve önümüzdeki aylarda alt temel ve kaplama imalatı da başlayacak.

Çay Bardağı Şekilli Havaalanı İnşa Ediliyor!

Rize-Artvin Havaalanını Yıllık 3 Milyon Yolcu Kullanacak

Rize-Artvin Havalimanını yıllık olarak 3 milyon kadar yolcunun kullanması bekleniyor.  Projenin alt yapı çalışmaları toplamda 1 milyar 78 milyon liraya mal olacak. Havalimanı kulesinin çay figürlü olması da herkes tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize-Artvin havalimanının ülkemiz için önemli bir yatırım olacağını belirtti. Covid-19 sürecinde tedbirlerin alındığını ve çalışmaların da devam ettiğini belirten vali, süreç uzasa da büyük bir kısmının tamamlandığını belirtti. Denize 85.5 milyon tonluk bir dolgu yapılacak ve bunun 60 milyon tonu tamamlandı. İkinci etap olarak da üst yapı ihalesinin alındığını belirten vali, 3 ay önce yer teslimini de yaptıklarını bildirdi.  Kulenin taban kısmı içinde çalışmaların başladığı ve kulenin çay şeklinde olacağı da bildirildi. Kulenin de yüzde 2’lik kısmının tamamlandığı belirtildi.  Yaklaşık olarak günlük 80-100 ton arası altyapı dolgusu denize taşınıyor ve üst yapı çalışmaları da hızlı bir şekilde sürüyor.  Bölgenin de bu havalimanıyla daha da gelişmesi bekleniyor.

Editör: Wan Haber