İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Hukuk Fakültesi tarafından yürütülen Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programı'ndan, İzmir Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeciler Odası Başkanı Feyzullah Topçu ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kuzu başarı ile mezun oldu.
İzmir Üniversitesi ile yapılan işbirliği sonucu Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programı'nda eğitim alan İzmir Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeciler Odası Başkanı Feyzullah Topçu ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kuzu, başarı ile mezun oldu. Böylece Topçu ve Kuzu, İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yürütülen Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programı'nın ilk mezunları oldu. Proje sunumu sonrası Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş ile bir araya gelen Topçu ve Kuzu, her mali müşavirin bu eğitimi alması gerektiğini söyledi.

"İŞ DÜNYASININ İHTİYACINI KARŞILAMAK İSTİYORUZ"
Topçu ve Kuzu'yu tebrik eden Enstitü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erciyeş, amaçlarının iş dünyasının eğitim talebini karşılamak olduğunu söyledi. Erciyeş, şu açıklamalarda bulundu: "Yüksek Lisans Programlarımız eğitime başlamadan önce, Hukuk Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu ve Program Koordinatörümüz Doç. Dr. Keramettin Tezcan, Odalar ve baro ile yaptığı görüşmeler sonucu eğitim alınmak istenen konuları belirledi ve ona göre bir hazırlık yapıldı. Bunun sonucu da programımız büyük talep gördü ve eğitimlerine devam ediyor. İş dünyasının ihtiyacı olan Yüksek Lisans eğitimi taleplerini belirleyerek en doğru kaynaktan eğitimi verme hedefimizin ilk başarılı sonuçlarını bugün almaya başladık."

"YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ MUTLAKA ALINMALI"
İzmir Üniversitesi bünyesinde aldıkları eğitimi değerlendiren Oda Başkanı Topçu, 3 farklı dönemde başlayan Yüksek Lisans eğitimlerinin devam ettiğini hatırlattı ve "Uygulamanın içinden gelen insanlarla akademisyenlerin bir araya gelip uyumlu çalışması sonucu çok verimli bir eğitim dönemini tamamladık. Mesleğimiz için bu uzmanlığı almış olmamız büyük önem taşıyor. Ekonomi Hukuku alanında uzman olmak isteyen herkesin alması gereken bu yüksek lisans eğitimi, kariyerimiz için de önemli bir adım olacak. Hedefimiz, iki kurum arasındaki işbirliği sayesinde daha fazla mali müşavirin bu kaliteli eğitimden yararlanması" dedi.
Mehmet Kuzu ise, "Ekonomi Hukuku Yüksek lisans eğitimini her mali müşavir almalı. Mesleği uygulamadaki yetkinlik, tecrübe ve profesyonelliği yakalamada aldığımız yüksek lisans eğitimi büyük önem taşıyor" diye konuştu.
(AÖK-ERG-Y)

05.12.2012 13:42:45 TSI

Editör: Wan Haber