Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "En önemli amaçlarımdan biri İzmir'de tüm Türkiye'ye örnek olacak, engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yaşam standartını yükseltecek bir Engelliler Köyü kurmaktır" dedi.
Tüm Engelliler Federasyonu tarafından '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla düzenlenen etkinlikte engelli vatandaşların sorunlarına karşı sergilemiş olduğu duyarlılıktan dolayı ödüllendirilen Aslan, "Yerel yönetimler arsa göstersin, merkezi idarenin de destek vermesi halinde İzmir'de bu köyü inşa edeyim. Fethiye, Kuşadası hatta Çorum bile yapıyorsa biz neden yapmayalım" diye konuştu.
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelli vatandaşlarla bir araya geldi. Tüm Engelliler Federasyonu'nun düzenlediği etkinliğe katılan Aslan'a, bugüne kadar ki katkıları ve uyguladığı projelerde engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalara kayıtsız kalmamasından dolayı plaketle teşekkür edildi.

"ENGELLİ OLMAK HAYATIN İÇİNDE OLMAYA ENGEL DEĞİLDİR"
Aslan, yaptığı konuşmada Türkiye nüfusunun önemli bir bölümünün engelli vatandaşlardan oluştuğunu belirterek, onların toplumla bütünleşmelerinin ve hayatın her alanında aktif rol üstlenmelerinin sağlanmasının hem kamu görevi hem de vicdani sorumluluk olduğunu vurguladı. Aslan, şöyle konuştu: "Türkiye'de resmi anlamda 8.5 milyon engellimizin olduğu belirtiliyor. Bu oldukça ciddi bir rakam. Kayıtsız kalamazsınız. Baktığınız zaman engelli olmak, hayatın içinde olmaya engel değildir. Engelli olmak, hayatımızdaki bütün sorumluluklardan muaf olmak demek değildir. Vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırdığımız zaman engelli vatandaşlarımız da en iyi şekilde kamu hizmetini yerine getirebilir, üreten, ekonominin ve sosyal hayatın çok önemli bir unsuru olabilirler. Engelli vatandaşlarımızın önündeki engellerin kaldırılmasında en önemli görev bizlere düşmektedir."

"ENGELLİLERE DUYARSIZ KALMAK İNSANLIK AYIBIDIR"
"Neden İzmir gibi yüzü Avrupa'ya dönük, duyarlı ve sorumluluk bilinci yüksek insanların çoğunlukta olduğu bir kentte engelli yaşamı bu kadar zor?" diye soran Aslan, şöyde devam etti: "Engellilerin sorunlarına ilgisiz kalmak, eğitim olanağı sağlamamak, istihdamın dışında tutarak dört duvar arasına hapsetmek ve hayatı yaşanabilir olmaktan çıkarmak; bir "insanlık ayıbı" ve "insanlık suçu"dur. Engelli olmak, hiçbir şekilde "eksiklik" yada "kusur" değildir. Eğer bir kusurlu aranacaksa o, engellisini eğitmeyen, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşamın içinde saygın bir fert konumuna getirmeyen devlet organizasyonu ve problemlerini gündemde tutmayan medya ve sivil toplum olarak bizleriz."

" DESTEK OLUNSUN EGE-KOOP OLARAK BİZ BU KÖYÜ KURALIM"
Aslan, kendisinin en önemli amaçlarından birinin ise İzmir'de tüm Türkiye'ye örnek bir Engelliler Köyü kurmak olduğunu açıkladı. "Çorum'da, Fethiye'de, Kuşadası'nda var da neden İzmir'de yok" diyen Aslan, "Sadece engelli vatandaşlarımızın yaşayabileceği, sosyal hayata kazandırılacağı bir köy kurmak çok mu zor? Kaldı ki bu bizlerini kent idarecilerinin, merkezi yönetimin görevidir. Bir sosyal sorumluluk çalışmasıdır. İçinde rehabilitasyon merkezleri, eğitim havuzları, at çiftliği, barınma için küçük çapta oteller, restoranlar, sağlık merkezlerinin yeralacağı bir yaşam merkezi engellilerimiz için çok büyük bir imkandır bunu yapabilmek ise idareciler için çok kolaydır. Buradan sesleniyorum ilçe belediyelerimiz bize bu konuda arsa üretsin, yer göstersin merkezi idarenin desteği ile biz bu köyü kuralım. Ege-Koop bu konuda proje geliştirmeye de, imkanlarını seferber etmeye de hazırdır" şeklinde konuştu.
(BK-ERG-Y)

05.12.2012 13:22:39 TSI

Editör: Wan Haber