Düzce Belediyesi, İnsani Yardım Derneği ve Düzceli iş adamlarının katkısı ile, "Suriye için bir ekmek bir battaniye" kampanyası çerçevesinde toplanan 7 tırlık yardım malzemesi dualarla uğurlandı.
Düzce Belediyesi ve İnsani Yardım Derneği Düzce Şubesi iş birliği ile 3 Ocak itibarı ile başlatılan ve 10 gün süren, "Suriye için bir ekmek bir battaniye" kampanyası çerçevesinde toplanan yardımlar dualar eşliğinde uğurlandı.
Düzce Belediyesi önüne gerçekleştirilen uğurlama törenine AK Parti Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan, Osman Çakır, İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, hayırsever iş adamları ile vatandaşlar katıldı.
İnsani Yardım Vakfı Düzce Temsilcisi Ali Kasım, yaptığı açıklamada, "Düzce'den Suriye'ye 7 tırlık bir yardım gönderiyoruz. 4 tır buradan çıktı, diğer 3 tır ise Suriye sınırında bekliyor. Toplamda 33 bin ton un ile 2 bin 250 adet battaniye gönderdik. Düzce 1999 yılında 40 saniyede gelen yardımlarla, yardım etmenin ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Düzceli kardeşlerimiz nereye, ne kadar yardım yapacağının farkında. Düzce artık yardım alan değil, yardım veren il oldu. Suriye'de 50 bin insan öldü, 2,5 milyon insan ise yerinden yurdundan oldu. Esed orada kaldığı sürece bu zulüm devam edecek. Fakat yetkililerimiz bu işin peşini bırakmıyor. Biz İHH olarak 365 gün 24 saat boyunca yardım almaya devam edeceğiz. Suriye'de ve Dünya'nın her yerinde Müslümanların ihtiyaçları var. Düzcelilerden desteklerine devam etmelerini istiyoruz" dedi.
Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar, Düzcelilere teşekkür ederek "İnsani Yardım Vakfı ve Düzce Belediyesi iş birliği ile zulme uğrayan insanlar için yardım kampanyası başlattık. Kısa sürede çok fazla yarım malzemesi elde ettik. Desteği olan Düzcelilere ve iş adamlarımıza teşekkür ederim" diye konuştu.
AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ise, Suriye'de 100 yıl önce oynanan oyunların tekrar ettiğini ifade ederek "Bölgede olan olayları görüyoruz. 100 yıl önce olan olaylar yeninde tekerrür ediyor. O dönem ortada Irak yoktu. Fakat Kral Faysal'ı bir gecede Şam'a getirerek taç taktılar ve suni bir devlet oluşturdular. Bilindiği gibi Türkiye'nin en uzun sınırı Suriye sınırıdır. Fakat böyle bir sınırı kabul etmek mümkün değildir. Bunu Lozan Anlaşması'nda dahi kabul etmediler. Türkiye için Trabzon, Diyarbakır nasılsa, Suriye ve Şam aynı şekildedir. Şam bugün ayrı bir devlet gibi gösterilmek isteniyor. Başında ise bir diktatör var. Gidecek ama uzun sürecek. Bazıları bunu istediği için uzun sürecek gibi görünüyor. Bu uzun süre içinde, uzun yardım kampanyalarına ihtiyacımız var. Bu kampanyalara destek olmanızı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Selami Emen'in yaptığı dua ile tırlar yola çıktı.
(AY)

14.01.2013 14:41:38 TSI

Editör: Wan Haber