Anadolu'nun Orhun Abideleri olarak da bilinen ve bünyesinde 8 binden fazla mezar bulunduran 210 dönümlük dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı, Ramazan Bayramı’nda Türkiye’nin birçok ilinden ziyaretçileri ağırlıyor. Üzerlerindeki kabartmalar, motifler, oymalar, kitabeler ve yazılarla tarihe ışık tutan abidevi mezar taşları, ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkarıyor.
Kocaeli’nden Ahlat’a ilk defa gelerek tarihi Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret ettiğini belirten Mehmet Aynalı, “Kocaeli’nden geldik buraları geziyoruz. Buralar gezmeye değer. Burası Selçuklu döneminden kalmış tarihi bir mezarlık. Bizlerde çocuklarımızın vasıtasıyla gezdik. Buralar çok güzel herkesin gelip görmesini tavsiye ederiz” dedi.

AW875471_06

Selma Aynalı isimli ziyaretçi ise gezmeye geldiklerini ifade ederek, “Gelmek görmek isteyenler buyursun gelsinler. Çok güzel yerler, ilk defa geliyoruz. Van Gölü çok güzel. Mezarlıkları güzel” diye konuştu.

AW875471_04

Midyat’tan gelen ziyaretçi Terhis Er de, “Ahlat’ı merak ediyorduk. Bayram vesilesiyle Midyat’tan geldik. Selçuklu tarihini merak ettiğimiz için Ahlat’a gelmek istedik. Bayağı güzel tarihi eserler var. Hoşumuza gitti, herkese tavsiye ederiz. Bundan sonra Van’a geçeceğiz. Oradaki tarihi eserleri gezeceğiz. Herkese mutlu bayramlar diliyorum” dedi. İHA

AW875471_03

AW875471_01

AW875471_02

Editör: Wan Haber