Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü öğrencilerinin AB Hayat Boyu Öğrenme Eylem 1.2 Gençlik Programı kapsamında hazırladıkları ve hibe almaya hak kazandıkları "Gıdanın Sultanları" adlı projenin çalışmaları Didim'de Mahir Özgür Damar İlkokulu ve Ortaokulu'nda uygulanmaya devam ederken proje kapsamında öğrencilere beslenme programı ile kek-meyve suyu dağıtıldı.
Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü öğrencilerinin AB Hayat Boyu Öğrenme Eylem 1.2 Gençlik Programı kapsamında hazırladıkları ve hibe almaya hak kazandıkları "Gıdanın Sultanları" adlı proje Didim'de Mahir Özgür Damar İlkokulu ve Ortaokulu'nda "sağlıklı beslen, hareketli yaşa" sloganlı sürdürülüyor. Proje çalışmaları kapsamında Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Okul Müdürü Yaşar Yıldırım, Müdür Başyardımcısı İbrahim Ata, Projenin koordinatörü Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü öğrencisi Özge Ata, Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğrencisi Melis Gökmenoğlu ile Esra Karakaya Anadolu Lisesi öğrencileri Tuğba Yıldırım ve Zeliha Karacan öğrencilere beslenme programı ile kek-meyve suyu dağıttı.
Proje konusunda yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler veren Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencisi ve Yasal temsilci Özge Ata "Üniversitemizin katkılarıyla 200 öğrencimize ücretsiz olarak "Diş Bakımı ve Muayenesi" yaptıracağız. Ayrıca tüm öğrencilerimize ücretsiz diş fırçası ve diş macunu dağıtacağız. Sağlıklı yürüyüşler yapacağız. Her ay meyve suyu ve kek dağıtacağız. Obezite ve Kalp sağlığı ile ilgili İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinden Kardiyoloji uzmanı Profesör Doktor getireceğiz. Beslenme Konusunda üniversite hocalarımızın katkılarıyla öğrenci ve velilere yönelik seminer çalışmaları düzenleyeceğiz. Öğrenci ve öğretmenlerimize yönelik olarak Sağlıklı Beslenme Konusunda anket çalışmaları yapacağız. Projemizde bize destek veren Okul idaresine, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ertuğrul Öksüz ve İlçe Kaymakamımız Ersin Emiroğlu'na ekibim adına çok teşekkür ederim" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz ise proje çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
"PROJE KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR"
Proje kapsamında Mahir Özgür Damar İlkokul ve Ortaokulunda okuyan öğrenciler ilgili şu etkinlikler yapıldı; "Tüm öğrencilerin boy-kütle endeksleri alındı. OBEZ olanlar sağlık kuruluşlarına yönlendirildi. Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşama ile ilgili afiş ve dövizler okulun koridorlarına asıldı. Obezite , süt ve Hareketli Yaşama ile ilgili küçük siti kırlar öğrencilerin çantalarına yapıştırıldı. Sağlık Bakanlığı Uzmanları tarafından hazırlanan 'Beslenme Listeleri' tüm öğrencilere dağıtıldı. Velilere 'Sağlıklı Beslenme' konusunda önerileri içeren mektuplar gönderildi. Tüm öğrencilere ücretsiz meyve suyu ve kek dağıtımı yapıldı. Sosyal alemde projeye gerekli destek için imza kampanyası başlatıldı. Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümümün tam desteğini aldı. Duyarlı vatandaşlardan promosyon konusunda yardımlar alındı"
(HÇ-MB-İK)

18.02.2013 17:05:13 TSI

Editör: Wan Haber